ABD’de yaşayanların her zaman için en iyi teknolojiyi ve son nesil ürünleri kullandığını sanıyorsanız bir kez daha düşünün. Popüler internet hız testi sitesi speedtest.net’in gerçekleştirdiği güncel kıyaslamaya göre ortalama internet hızı konusunda dünyanın 30 ülkesi ABD’yi geride bırakmayı başardı. Ookla adı verilen bir firmanın senelerdir ücretsiz olarak sunduğu servisi hergün çok sayıda kişi kullanıyor.
Geniş band internet bağlantısını test için uygulamalar geliştiren Ookla’nın hazırladığı güncel istatistiklere göre teknoloji anlamında çok öne çıkmayan ülkeler bile kullanım söz konusu olduğunda ABD’den iyi durumdalar. Örneğin Moldova, Uruguay, Liechtenstein sakinleri bile ortalamada daha hızlı internete erişiyor. Liderliği ortalama 71.03 Mbps ile Hong Kong sakinleri elde etti. Ardından 52.85 Mbps ile Singapur geliyor!
İlk beşi oluşturan diğer ülkeler sırasıyla Romanya (50.82 Mbps), GüneyKore (47.36 Mbps) ve İsveç (42.64 Mbps). Listede 31. sırada olan ABD için ortalama internet hızı 20.77 Mbps. ABD’nin geriye düşmesinin en büyük nedenlerinden biri aşırı büyük bir alana sahip olması. Altyapının güncellenmesi epey zaman alıyor. Kurulan yeni ağlardan yüksek verim elde etmek zorlaşıyor. Aynı zamanda servis sağlayıcılar arasında rekabet yok ve ilerleme için çaba göstermiyorlar. Fiber internet olsa da henüz çok yavaş biçimde yaygınlaşıyor.