Adobe, Flash’ın kullanımdan kaldırılmasına haftalar kala son planlanmış güncellemeyi yayınladı. Resmi internet sitesinde belirtilenlere göre dün, kendi özel sürümüne sahip olan Çin Ana Karası dışındaki bölgeler için yayınlanan son güncellemenin yayınlandığı gün olarak tarihe geçti. Adobe Flash Player eklentisinin desteği 31 Aralık 2020’de sonlanacak. 12 Ocak 2021’den itibaren ise Flash uygulamaları, neredeyse hiç bir yerde çalıştırılamayacak.

Adobe, bu güncellemenin sürüm notlarına bir veda yazısı ekledi
"Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Flash Player’da inanılmaz içerikler geliştiren geliştiricilerimize ve kullanıcılarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Flash’ın web’deki içeriklerin gelişimine önemli ölçüde katkı sağladığını biliyoruz ve dijital deneyimlerin bir sonraki çağına öncülük etmek için heyecanlıyız."

Flash, 2017’de Adobe’un desteği keseceğini açıklamasından beri risk altındaydı. Eklenti, Apple başta olmak üzere bir çok firmanın tarayıcılarından halihazırda çıkarılmıştı. Adobe da geliştiricileri HTML5 gibi teknolojilere geçmek için 2015 yılında uyarmıştı.

Huawei Türkiye’ye yeni genel müdür

Sony animasyon platformu Crunchyroll’u 1 milyar dolara satın alıyor

İnternet devlerine yeni yaptırımlar geliyor

ABD'den sosyal medya devine çifte dava