Alibaba Group Holding Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, internetin ekonomiyi bozmaya başladığını belirterek toplumların ortaya çıkacak acıya hazırlanması gerektiğini söyledi. Ma, Çin'de düzenlenen bir girişimcilik konferansında yaptığı konuşmada, eğitim sistemlerinin değiştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, otomasyon ve internet ekonomisinin neden olduğu darbeyi yumuşatmak için robotlarla nasıl çalışacağının belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ma, internetten kaynaklanan iş dalgalanmalarından "Önümüzdeki 30 yılda dünyada mutluluktan çok daha fazla acı duyacağız. Önümüzdeki 30 yıl içinde yaşanacak toplumsal çatışmalar her türlü sanayiyi ve yaşam kesimini etkileyecektir." diye konuştu.

Alibaba'nın kurucusu Ma'nın konuşması alışılmadık bir konuşma olarak görülürken, e-ticaretin ilk günlerinde insanları uyarmaya çalıştığını belirten Ma, geleneksel perakendecileri ve benzeri şeyleri rahatsız edeceklerini ancak az "bir kesimin bunu dinlediğinin altını çizerek, "Bu kez, yeni teknolojilerin etkisine karşı uyarmak istiyorum ki olacaklara hiç kimse şaşırmasın" dedi.