Online Parekende devi kendi yıllık bonanza büyük borsa anlaşmalarını Salı günü ilk kez Hindistan dahil üç ülkede uygulamaya koydu.

Şirketin bu hareketi, Güney Asya ulusunun büyük potansiyel pazarını daha uzun bir dönem kapmak için sürdürdügü bir çabadır. Böylelikle Amazon, Salı sabahı prime day satışlarını arttırarak ülkeye yiyecek satma hakkınıda kazandı.

Bir şirket sözcüsü, Hint hükümetinin parekende gıda için onay verdigini duyurdu ancak konuyla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Amazon şu anda Hindistanda Cloudtail India adlı yerel bir ortakla birlikte yiyecek satışına başlamış olmakla birlikte, almış oldugu onay kendi gıda ürünlerini stoklaması ve satması yönündedir.

Ancak şu sıralar Amazon Hintli kullanıcıların özel satış uygulamsının Çarşamba 15:00 te bitmesine kadar kaç prime day satışını gerçekleştirecegini görmek için sabırsızlıkla bekliyor.

Amazon Prime India Başkanı Akshay Sahi, ülkenin en populer festivallerinden biri ile kıyaslayarak, “ Diwali’yi erken getirmek gibi bir şey” demektedir.