Apple, AR gözlük ve AR başlık konusunda kararlı
Bir süredir şirketin artırılmış gerçeklik ürünleri ile ilgili iddialar ortaya atılıyordu. AR cihazların üretim teknikleri ve içerdiği teknoloji nedeniyle Ar-Ge çalışmaları şirketleri zorluyor. Bazı analistler Apple’ın 2020 yılında artırılmış gerçeklik ile ilgili tanıtım yapabileceğini belirtmişti ancak bu, Ar-Ge çalışmalarından dolayı mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Apple yeni bir AR başlık üzerinde yoğunlaşmış durumda. N301 kodlu yeni cihaz Oculus Quest modeline benzer olacak. Daha ince ve kullanışlı bir tasarım ile gelmesi beklenen başlığın teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Şirket, 2021 yılında uygulama geliştiriciler için detaylı bir kılavuz hazırlamayı planlıyor. Bu sayede daha çok kullanıcıya ulaşmayı planlayan Apple, sanal gerçeklik piyasasında büyük pazar payı elde etmeyi hedefliyor. AR başlık 2022 yılında piyasa sürülecek. Şirket, 2023 yılında da AR gözlük modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tim Cook geçtiğimiz yıllarda artırılmış gerçeklik piyasasının da akıllı telefonlar kadar önemli olduğunu söylemişti. AR piyasasının en az akıllı telefon pazarı kadar büyüyeceğini belirten CEO, bu konuda çalışmalar yaptıklarının sinyalini verdi.

AR gözlükler ile ilgili de bazı söylentiler bulunuyor. AR gözlük modelinin kalın çerçeveli bir güneş gözlüğüne benzeyeceği belirtiliyor. Ayrıca şirketin kullanım sırasında kararan camlar için araştırma faaliyetlerine devam ettiği iddia ediliyor.

Akıllı telefon pazarı geliştikçe firmalar artırılmış gerçeklik için daha fazla yatırım yapıyor. Facebook, Microsoft ve Google şirketler HoloLens ve Oculus gibi projelere destek oluyor. Apple ise artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalar yapan şirketleri bünyesine katarak daha hızlı ilerlemek için adım atıyor.