Apple Music Spotify karşısında en popüler alternatiflerden biri. Haliyle Apple Music tarafında yapılacak değişiklikler merakla takip ediliyor. Apple tarafından beklenenden erken duyurulan destek, yanında başka hizmetlerle beraber duyuruldu

Türkiye'de aktif bir şekilde yer alan Apple Music hizmeti haziran ayından itibaren kayıpsız müzik/ses desteğini kullanıcılarına sunuyor. Toplamda 75 milyondan fazla şarkının herhangi bir sıkıştırılma işlemi olmadan yüksek kalitede dinlenmesi için getirilen bu hizmet, ilerleyen süreçte adından söz ettirecek gibi duruyor.

Zira Apple Music, ses kalitesinde yaşanan kayıplardan dolayı eleştiriliyordu. Bu yeni destekle beraber müzik platformu daha fazla kullanıcıyı kendine çekmek istiyor.
Apple Music’te yer alan yeni destek şu şekilde açıklanıyor:

“Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir.

Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır.”
Bu hizmet için ekstra bir hizmet ücretinin talep edilmeyeceği belirtiliyor ve bu desteğin yanında Spatial Audio ve Dolby Atmos da geliyor. Bunlar ne demek oluyor? Bu destekler direkt AirPods Pro ve AirPods Max için sağlanacak. Daha kaliteli bir ses deneyimi için sunulan bu destekler, Apple'ın kendi cihazları arasındaki ses aktarımını daha entegre hale getirecek.

Apple’a şimdi de fazla ücret davası

 

Apple’dan kullanıcılarına uyarı: Verileriniz tehlike altında olabilir

 

Apple'a yeni bir dava