Apple, giyilebilir Teknoloji ürünü Apple Watch'ta OLED ekrandan daha verimli olan micro-LED ekranlara geçebilir. Nikkei'ye göre Apple, 2018 yılında piyasaya çıkacak olan Apple Watch ile birlikte OLED ekrana veda edebilir.  

Daha önce Business Kore'a tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple'ın micro-LED ekranlar üzerinde çalıştığından bahsetmiştik. Nikkei'nin yayınladığı yeni rapor bu iddiayı destekliyor. Nikkei'nin kaynakları, önceki raporlara paralel olarak Apple'ın mikro-LED çalışmalarının Tayvan Taoyuan'daki bir fabrikada olacağını belirtiyor.
17-06/08/applewatchbuiltinapps-552x150.jpg


Eğer haberler doğruysa Samsung'un Apple Watch ekran tedarikçisi olması zor görünüyor. Samsung'un Apple Watch için micro-LED senaryosuna hazırlık olarak mikro-LED üreticisi PlayNitride'ı satın almaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Apple'ın 2014 yılında micro-LED tabanlı ekran üreticisi LuxVue'yi satın alması yeni teknolojiye geçiş ihtimalini arttırıyor. Ekran endüstrisi konusunda bilgi sahibi analistlere göre Apple, mikro-LED teknolojisinin gelişiminin bu erken evresinde bu teknolojiyi geniş çapta kullanabilecek tek şirket.

Şimdilik Apple Watch'ta kullanılacak teknolojinin en erken 2020 yılında iPhone'da kullanılması bekleniyor. Mikro-LED ekranlı Apple Watch'un daha ince, daha hafif, yüksek parlaklıkta geliştirilmiş bir renk gamına ve daha yüksek çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.