Apple WWDC konferansında daha önce yapmadığı bir şeyi daha yaparak iOS cihazları için oyun konsolu desteği sunacağını açıkladı.
Bu yenilik aslında oyun geliştiricileri açısından büyük bir önem taşıyor. Artık tasarladıkları her oyunu iPhone üzerinde oynanabilecek şekilde tasarlamalarına gerek kalmayacak ve bu oyunlara büyük bir işlevsellik katacak.

Aslında bu özelliğin destekleneceğini WWDC konferansındaki bir slayttan öğrendik. O slaytta MFi ismi geçiyordu ve bu sayede MFi oyun kontrolcülerinin destekleneceğini öğrendik. Ancak bu noktada ufak bir sıkıntı doğuyor. Bu sıkıntı üçüncü parti oyun kontrolcülerini üreten şirketlerin MFi için özel yazılımlar oluşturmak zorunda olmalarından kaynaklanıyor. Elbette ürünlerinin donanımları ile yazılımlarını ortak bir şekilde çalıştırmak oyun kontrolcüleri üreticilerini zorlayacak başka bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.
Touch Arcade isimli şirketin yayınladığı görsele baktığımız zaman onun Apple geliştiriciler rehberinden alındığını bilmemiz gerekiyor. Yani şirket bu oyun kontrolcüsünü bir süredir tasarlıyordu. İki çeşit oyun kontrolcüsünü gördüğümüz resimde ilk kontrolcü üzerinde büyükçe bir ekran ile birlikte geliyor ve ikinci resimde daha klasik tarzda bir kontrolcü ile karşılaşıyoruz. İkinci kontrolcünü bilindik bir Bluettooth cihazı gibi görünüyor ve üzerinde çift analog çubuk, D-pad ve diğer tuşlar bulunuyor.
Apple'ın bu alanda büyük bir isteği olduğunu düşünebiliriz. Şirket AirPlay'i ilk kez yayınladığında 99 dolara kullanıcılarına oyunlarını Apple TV üzerinden oturma odalarında oynama imkanı sunmuştu. Şimdi ise iPhone'lara oyun kontrolcüsü desteği sağlayarak bu cihazları oyun merkezi haline getirmeye çalışıyor. Bu sayede iOS kullanıcıları bir oyun konsolu deneyimine sahip olabilecekler.
Xbox One ve PlayStation 4'ün tanıtıldığı şu günlerde onlara bir rakip de Apple cephesinden gelebilir.