Şirketin bu sene satışa çıkarttığı modeller, beklenen satış rakamlarının altında kalmış gibi gözüküyor. İddialara göre Apple, bu sebepten dolayı yeni iPhone modellerinin üretim siparişlerini azaltmış durumda.

Apple’ın iPhone satış adetleri düştü!

Verdiğimiz haber ilk görünüşte ne kadar kötü gibi dursa da, aslında beklenebilirbir durumdu. Yaşanan satışlar, Apple’ın yeni satış politikasının bir sonucu denilebilir. Apple, son zamanlarda satış fiyatını düşürerek satış miktarını arttırmak yerine, sattığı ürünlerde geliri arttırmaya yönelik uygulamalara adım atmıştı.

Şirket, son çeyrekte akıllı telefon gelirlerinde yüzde 29′luk bir artış yaşadı. Bununla birlikte, iPhone birim satışlarında bulunan değişme ise yüzde 0. iPhone satışlarının, geçtiğimiz sene X modeli ile düştüğüne dair bir takım haberler sık sık gündemde yerini alıyordu. Ancak X modeli de, düşen adetlere rağmen gelirde pozitif bir ivme çizmeyi başarmıştı.

Apple, üç aylık gelir raporlarını açıklarken, artık satış miktarlarını açıklamıyor. Bu nedenle, bu haberlerin doğru olup olmadığı konusunda kesin bir sonuç elde etmemiz de mümkün olmayacak. Ancak Apple, satış gelirlerini arttırmaya devam ederse, yatırımcılar için kaç adet satış yapıldığı pek de önemli bir detay olmaz.(Shiftdelete)