Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara  ilişkin değerlendirmelerde bulundu
 
ODTÜ'YE ELEŞTİRİ
 
Son dönemde Türkiye'ye, "tr" uzantılı DNS sunucularına yönelik siber  saldırılarda artış olduğu belirtilerek, ODTÜ'nün bu sunucuları BTK'ya  devretmemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Elvan, internetin  Türkiye'de yeni yeni yaygınlaştığı dönemde BTK gibi bir yapının bulunmaması  nedeniyle bu alandaki sorumluluğun ODTÜ tarafından alındığını söyledi. BTK'nın  kuruluş sürecine değinen Elvan, şunları kaydetti:
 
"Kurum bilgi ve iletişim alanında siber saldırılar dahil düzenleyici  bir kurum. Türkiye'de bu alanda uğraşan hangi kesimi sayarsanız sayın tamamını  kapsayan bir düzenleme yetkisine sahip. Bu çerçevede de BTK, Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun bu  kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu  rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum. ODTÜ, bu elinde  bulundurduğu, geçmişten gelen bu sorumluğu BTK'ya devretmelidir, yapılması  gereken budur. ODTÜ ulusal güvenliğimizi sağlayacak bir yapıya sahip değildir,  orası üniversitedir."