AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyadaki düzensiz, sorumsuz yapıları sorguladığını bunlarla mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çektiğini söyledi. Çelik “Başbakan, ‘mücadelemizi hukuk içinde yaparız’ diyor. Biz Facebook’u, Twitter’ı kapatacağız diye bir şey olamaz” dedi. Ak Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in projelerini açıkladığı toplantıya katılan Çelik, Vatan’ın sorularını yanıtladı:
 
Gündemin en önemli konusu sosyal medyayla ilgili tartışmalar... Bu yüzyılda Türkiye, Facebook, Youtube, Twitter’ı mı kapatacak?
 
Başbakan şunu söylüyor: Görsel ve yazılı medyada suç olan bir şey, sanal medyada veya sosyal medyada sevap olarak görülemez. Gazeteler, televizyonlar insanların şahsiyetlerini rencide ediyor, özel hayatını deşifre ediyorsa, müeyyide uygulanır. Bunu Facebook, Twitter’da yaparsa “hiçbir şey olmasın” denilemez...
 
O cezalar kanalın veya gazetenin kapatılması demek değil...
 
Başbakan bu mecralardaki düzensiz, sorumsuz yapıları sorguluyor ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. Zaten söze “kapatacağız”la başlamıyor. Şunu da söyleyeyim; Yargı kararı olmadan Başbakan veya başka bir yetkili istedi diye bunlar kapatılamaz. Biz tahkime taraf olan bir ülkeyiz. Yani uluslar arası mahkemelerin hakemliğini kabul eden bir ülkeyiz. Uluslararası mahkemelere gidip Türkiye aleyhine karar alacaklar... İster istemez ya açmak durumundasın ya da uluslar arası camiadan kopmak durumundasınız. Avrupa Konseyi’nin mahkemesi ‘AİHM beni bağlamaz’ diyebilir miyiz?
 
Kapatılma olmayacak yani...
 
Başbakan, “mücadelemizi hukuk içinde yaparız” diyor. Biz Facebook’u, Twitter’ı kapatacağız diye bir şey olamaz. Yanlış varsa bunun üzerine gidilmeli. Siz de göz ardı etmeyin. Youtube, Facebook, Twitter, Türkiye’nin iradesini tanımıyor. Youtube’un merkezi California’da. Tercümelerini gönderiyorsunuz, en erken 5-6 gün sonra, paşa gönülleri razı olursa, bir yanlışa müdahale ediyorlar.
 
Deniz Güçer – Gazete Vatan