Dota 2 bilgisayar oyunu turnuvasında şampiyon gelen İsveçli takım 1,43 milyon dolar ödül kazandı.
Bu, bir bilgisayar oyunu turnuvasında şimdiye kadar verilmiş en büyük para ödülü. Finali Amerika'nın Seattle şehrinde yapılan turnuvada İsveçli Alliance takımı Ukraynalı Na'Vi takımını az farkla yendi.

ABD’de bilgisayar oyuncularına sporcu vizesi
Yakınlarda Amerika Birleşik Devletleri'nde bilgisayar oyuncuları lisanslı sporcu olarak tanınmaya başladı. Bu da yüksek kabiliyetli bilgisayar oyuncularının artık sporculara verilen vizelere başvurabilmesi anlamına geliyor.
Dota 2, Warcraft 3 oyununda yüzlerce gönüllünün yaptığı değişiklikler sayesinde ortaya çıkan Defense of the Ancients oyununun halefi oldu. Seattle'daki turnuvaya 12 ülkeden beş kişilik 16 takım katıldığı, turnuvayı düzenleyen ve ödül parasını sağlayan Valve firması Dota 2’yi tasarlandı. Seattle Times gazetesi turnuvaya katılımcı sayısının 1700 kişi olduğunu yazdı.
Takımların oyunda, idareleri altında olan "kahramanları" kullanarak hem kendi kalelerini korumaları hem de rakiplerinin kalelerini yok etmeleri gerekiyor. Stockholm'den gelen turnuva şampiyonu Alliance takımı bu yıl kurulmuş ve Nisan ayında Dota 2 yarışmalarına katılmaya başlamış. Takım, diğerlerinin önemsemediği karakterleri seçmesiyle tanınıyor.
BBC