Her geçen gün popülaritesi ve değeri artan dijital para birimi Bitcoin, şimdi de Suikast Pazarı (Assasination Market) ile gündeme geldi. Yeni açılan ve işlemlerin Bitcoin ile yapıldığı internet sitesinde, kullanıcılar suikasta kurban gitmesini istediği kişilerin başına ödül koyabiliyor. Eğer suikast gerçekleşirse ve suikastçı sorumlunun kendisi olduğunu kanıtlayabilirse, üyelerin katkılarıyla gittikçe artan ödülü almaya hak kazanıyor. Sitede şu an başında en yüksek ödül olan isim ise FED (ABD Merkez Bankası) Başkanı Ben Shalom Bernanke. Bernanke’nin öldürülmesi karşılığında suikastçısına ödenecek miktar ise 124.14 Bitcoin (yaklaşık 75 bin dolar).

İKİNCİ SIRADA OBAMA
Sitede en çok tercih edilen ismin Bernanke olması ise tesadüf değil. FED Başkanı, Bitcoin’in bankacılık sistemi karşıtı kullanıcılarının bir numaralı düşmanı olarak değerlendiriliyor. Bernanke’yi, başındaki 25 bin dolarlık ödülle ABD Başkanı Barack Obama takip ediyor. Obama’nın suikast sayfasında “Büyük vaatleri sayesinde seçilen Obama, seleflerinin başarısız politikalarını neredeyse her açıdan devam ettirdi ya da genişletti. Çok fazla hak eden isim olduğu için kesin konuşmak zor, ama Obama, ABD tarihinin en kötü başkanı olabilir” yazısı bulunuyor.

AMAÇ YENİ BİR DÜZEN
Sitenin Kuwabatake Sanjuro rumuzlu kurucusu, eğer Suikast Pazarı yeterli ilgiyi görür ve hayatta kalmayı başarırsa, dünyanın değişeceğini düşünüyor. Sitedeki açıklamasında Sanjuro, “Yeteri kadar politikacı öldürülürse, kimse böyle bir pozisyona gelmeyi kabul etmez. Bu site, dünyadaki tüm devletleri yok etmek için kuruldu. Birkaç Bitcoin katkınızla bu kirli sistemden kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı. Şu an sitedeki listede bulunan diğer isimler ise; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, NSA Direktörü Keith Alexander ve ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James R. Clapper.

FORBES