BlackBerry, Android işletim sistemi tabanlı iki yeni akıllı telefonunun duyusunu gerçekleştirdi. İşte, BlackBerry markasının alışılagelmiş fiziksel QWERTY klavyesi yerine tamamen ekran tasarım sunan modelleri olarak karşımıza çıkan BlackBerry Evolve X ve BlackBerry Evolve özellikleri.

BlackBerry Evolve X özellikleri neler?

8:9 oranında 5.99 inç IPS LCD ekran ile gelen Evolve X gücünü Qualcomm Snapdragon 660 mobil platformundan alıyor. 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama kapasitesine sahip olan akıllı telefonun bu kapasitesi microSD kart ile artırılabiliyor.

Cihazın arka çift kamerası 12 Megapiksel ve 13 Megapiksel sensörlerden oluşuyor ve bunlara çift ton LED flaş eşlik ediyor. Ön kamera ise 16 Megapikselçözünürlüğünde. 4,000 mAh kapasiteli batarya USB-C portu üzerinden şarj edilebiliyor. Ürünün Quick Charge 3.0 ve USB Power Delivery desteği sunduğu belirtiliyor. Ayrıca Evolve X, kutudan DTEK güvenlik platformu bulunduran sahip Android Oreo 8.1 ile çıkıyor.

Sadece siyah renk seçeneğine sahip cihaz, Ağustos sonu itibariyle Amazon Indiaüzerinden 510 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

BlackBerry Evolve özellikleri neler?

Evolve ise Evolve X ile kıyaslandığında daha uygun fiyatlı bir cihaz. 19:9 oranında 6 inç ekranlı cihazın kablosuz şarj ve 6 GB RAM özelliklerinden yoksun olduğunu baştan belirtelim. Qualcomm Snapdragon 450 tabanlı cihazın üst seviye batarya süresi sunduğunun altı çiziliyor. 8 çekirdekli işlemci 1.8 GHzhızındayken RAM ise 4 GB. Ek olarak, microSD kart ile artırılabilir 64 GB dahili depolama kapasitesine sağlanıyor.

Çift arka kamera kurulumu iki adet 13 Megapiksel sensörden oluşuyor. Bu cihazda HDR desteği sunulduğu belirtilirken Evolve X için aynı ifadenin paylaşılmadığını da belirtmekte fayda var. Selfie kamerası ise LED flaş ile 16 Megapiksel çözünürlüğünde. Batarya da yine 4,000 mAh. BlackBerry DTEKgüvenlik yazılımlı Android 8.1 Oreo sürümü de yine cihazda kurulu.

Yine sadece siyah renk seçeneğine sahip olan akıllı telefon Amazon üzerinden Eylül ayı ortasında 365 dolar fiyat ile satışta olacak.