Üstelik geniş açılı mercekler kullanarak dar bir sokakta kuleyi veya binayı bazen de uzakta bir nesneye veya birine odaklandığınızda merceği optik zum yakınlaşarak çözünürlük kaybetmeden fotoğraf çekmenizi sağlıyor. İşte anı yakalayıp paylaşmak için kullanılan, fotoğraf makinesi düşmanı akıllı telefonlar:

2014'te HTC'nin piyasaya sürdüğü HTC One M8 telefonu ilk çift kameralı telefon olarak hayatımıza girdi. Telefonun ortasında altlı üstlü olarak yer alan kameralar bize ilk çift kamera deneyimini yaşatmış oldu.

SAHNEYE ÇIKANLAR

Bu yılın başından itibaren piyasaya çıkan çift kameralı telefonlar ciddi yer tutmaya başladı. Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde ortaya çıkan Huawei P10, fotoğraf yeteneklerini üst seviyeye taşıdı. Huawei P10 Leica işbirliği ile fotoğraf dünyasına kendisini ispat etmiş oldu. İnce ve hafif tasarımı, yetenekli kamerasıyla dikkatleri üstüne topladı. Haziran ayından itibaren Türkiye'de vitrinlerde kendini gösterdi.

Çift kameralı telefonların sayısı son 3 ayda önemli artış gösterdi. Apple, iPhone 7 Plus ile başladığı çift kameralı telefon yolculuğuna şimdi iPhone 8 Plus ile devam ediyor.

Geniş açı ve optik zum yeteneğine sahip 12 megapiksel çözünürlüklü kameralar artık daha tecrübeli. Bu kez yalnız da gelmedi. Yine merakla beklenen Apple'ın 10'uncu yıla özel telefonu iPhone X, çift kamerayı bu kez dikey bir şekilde konumlandırmış.

TÜM MARKALAR ÇİFT KAMERA PEŞİNDE

Samsung biraz kararsız kaldığı çift kamera tarafına Galaxy Note 8 ile adım atmış oldu. Note 8, kısa bir süre sonra tüketicinin karşısına çıkacak. Ancak öncesinde test aşamasında başarılı bir kameraya sahip olduğunu gösterdi. Bir diğer Güney Koreli LG ise çift kameralı telefonlara hiç uzak durmadı. Yılın başında LG G6 ile güçlü bir mesaj vermişti. Şimdi LG V30'u Berlin'de düzenlenen IFA Fuarı'nda karşımıza çıkardı. Aslında telefon ciddi bir şekilde tüketici odaklı değişimler konusunda iddialı ürünlerle karşımıza çıkıyor. V30 özellikle kamera konusunda ve büyük ekran deneyimi konusunda iddialı.

MODUNU DEĞİŞTİREN TELEFON YENİLENDİ

Motorola Moto Z ailesini yeniledi. Moto Z ailesi teknoloji severlere daha önce mümkün olmadığını düşündükleri özellikler sunuyor. Moto GamePad ile telefonunuzu bir avuç içi oyun konsoluna dönüştüren ve sadece bir tık ile telefonunuzu 360 derecelik 4K videolar kaydedebilen yeni nesil bir kameraya dönüştürme imkânı tanıyan yeni Moto 360 Kamera Modu ile satışa sunulacak olan Moto Z² Play, kullanıcıların hayal gücüne göre değişim olanağı sunuyor.

PORTRE MODU FARK YARATIYOR

IPhone 8 Plus bir önceki seride olduğu gibi kameraları yatay konumlandırıyor. iPhone 8 Plus'ta daha geniş ve hızlı bir sensör, yeni bir renk filtresi ve daha derin piksellere sahip gelişmiş bir 12 megapiksel kamerayla daha da geliştirilmiş. iPhone 7 Plus'ın en önemli farkı sahip olduğu portre moduydu. Şimdi yeni iPhone 8 Plus için bu yetenekler daha da geliştirilmiş. İki adet 12 megapiksel kameraya sahip olan iPhone 8 Plus, portre ışığı ile portre modunu sunarak stüdyo efektlerini iPhone'a taşıyor. Böylece beş farklı aydınlatma tarzında düşük alan derinliği efektiyle porteler çekilebiliyor.

DEV EKRANDA ÇİFT GÖZ VAR

6.3 inç büyüklüğünde Quad HD ve Super AMOLED ekrana sahip Galaxy Note 8, sonsuz ekrana çift kamera deneyimini de ekliyor. Galaxy Note 8'in arka yüzünde bulunan geniş açı ve telefoto lenslerine sahip iki adet 12MP kameradan oluşan çift kamera ve optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde elinizde titremeden dolayı oluşacak hataların önüne geçiyor ve net fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Çift kamera uzata veya yakındaki objeleri veya insan yüzünü çekerken mesafe rahatlığı sunuyor.

DİYAFRAM AÇIKLIĞI KAMERALARI UTANDIRIYOR

Fotoğraf konusuna kafayı takanlar diyafram açıklığının ne anlama geldiğini bilir. Ancak daha önemlisi bu oran ışık toplamak için önemlidir. Yani diyafram açıklığı düşük ışıkta başarı oranının artması anlamına da geliyor. İşte bu noktada özellikle LG V30'un çift kamerasına vurgu yapmak şart. LG V30'un çift kamerası dünyanın en büyük diyafram açıklığına ve hiçbir akıllı telefonda olmayan netlikte lense sahip ilk telefonu olacak şekilde tasarlanmış.