Çin telekomünikasyon şirketi Huawei birinci çeyrekte gelirinin yüzde 39 artışla 179.7 milyar yuana (26.81 milyar dolar) yükseldiğini açıkladı. Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Shenzhen merkezli şirket, net kar marjının geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha yüksek yüzde 8 civarında olduğunu belirtti.

Huawei gerçek net karını açıklamadı. Huawei'nin bilanço açıklaması, Washington'un Huawei ekipmanlarının casusluk için kullanılabileceğini iddia ederek ve müttefiklerini Huawei'nin yeni nesil 5G mobil ağlar kurmasını yasaklamaya çağırarak baskısını artırdığı bir ortamda geldi.

Huawei iddiaları reddetti ve yerleşkesini gazetecilere açarak ve kurucusu Ren Zhengfei'yi söyleşilere hazırlayarak medya önüne çıkmaya başladı. Aynı zamanda dünyanın 3 numaralı akıllı telefon üreticisi olan Huawei, geçen hafta ABD baskısına rağmen 5G telekomünikasyon ekipmanı sağlamak için imzaladığı sözleşme sayısının daha da arttığını söyledi.

Huawei, Mart ayının sonuna kadar taşıyıcılarla 40 ticari 5G sözleşmesi imzaladığını, 70,000'den fazla 5G baz istasyonunu dünya pazarlarına gönderdiğini ve Mayıs ayına kadar 100,000 göndermeyi beklediğini belirtti.