TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Crytek, kendi kripto para birimi olan Crycash için yeni kurulan şirkete ortak oldu. Türkiye'de bir deneme grubu ile başlayan şirket, ücretsiz oyunu Warface'i deneyenlere ödemelerini Crycash kullanarak yapacak. Crytek'in kurucu ortağı Faruk Yerli, kullanıcılarına geleneksel pazarlama firmaları aracılığı ile ödeme yapmaktansa bu yolu tercih etmenin şirketi açısından bir fırsat olduğunu belirtiyor.


Yerli ve kripto para şirketinin CEO'su Wachtang Budagaschwili, gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Ücretsiz oyunu deneyen oyuncular belirli aşamaları geçtikten sonra Crycash ile ödüllendirilecek. Bu paralar onların dijittal cüzdanlarında güvence altına alaınca. Crycash, diğer dijital para birimleri gibi online olarak işlem görebilecek.

Alternaif olarak dijital para birimlerinden işlem yapmaya aşina olan kullanıcılar, kripto para borsaları aracılığı ile Crycash satın alabilecek. İsterlere Crycashlerini diğer kirpto para birimlerine çevirebilecek ya da normal paraya çevirip sistemden çıkabilecek.