MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuarı'ndan (CSAIL) bir araştırma ekibi, kablosuz sinyalleri kullanarak bir kişinin mutlu, üzgün, öfkeli veya heyecanlı olup olmadığını tespit edebildi. Geliştirilen yeni EQ-Radyo Teknolojisi eğlenceden tıp sektörüne kadar çok geniş bir alanda kullanılabilir.


EQ-Radyo nasıl çalışıyor?
Göğüs bantları, EKG monitörleri ve yüz ifadesi okuma gibi bir kişinin duygularını tespit etmek için kullanılabilecek birkaç yöntem ve cihaz bulunmaktadır. Ancak bu yöntemler çoğunlukla güvensiz olarak kabul edilmektedir.

EQ-Radyo teknolojisi, kablosuz sinyalleri, hedef olarak belirlenen kişinin vücuduna iletir. Dalga biçimleri sıçramalar yaparak cihaza geri döner. Algoritmalar ile donatılan EQ-Radyo teknolojisi, yansıyan sinyalleri kalp atışlarına böler. Cihaz daha sonra, duygusal durumu tahmin etmek için kalp atışı aralıklarındaki değişimi inceler.

Bir kişinin yansıtılan sinyallerinin düşük uyarılma ve negatif etkiye karşılık gelmesi durumunda üzüntülü olarak sınıflandırılır. Eğer yüksek uyarılma ve olumlu etki aralığına karşılık geliyorsa, heyecanlı olarak sınıflandırılır.

17-07/25/duygulari-okuan-cihaz-shiftdelete.jpg

Araştırma ekibine göre EQ-Radyo teknolojisi eğlence, tüketici davranışlarını inceleme ve sağlık sektörlerinde kullanılabilir. Örneğin, reklam ajansları gerçek zamanlı olarak izleyici reaksiyonlarını test etmek için kablosuz sinyalleri kullanabilir. Akıllı ev teknolojileri, kişinin duygularına göre ısıtma sistemi gibi belirli özellikleri tetiklemek için EQ-Radyo cihazı ile donatılabilir.