Dünyanın en önemli oyun fuarı ‘E3’ Los Angeles’ta önceki gün başladı. Oyun stüdyolarından konsollara kadar birçok şirket geliştirdikleri yeni ürünleri oyun severlerin beğenisine sundu. Ahmet Can'ın Hürriyet'teki haberine göre fuarın dikkat çeken iki dev şirketi ise PlayStation serisini üreten Sony ve Xbox konsolları üreticisi Microsoft oldu. Sony, uzun zamandan beri satışa çıkması beklenen sanal gözlük modeli Playstation VR’ı satışa sundu. Microsoft ise kozunu 4K ve daha dengeli renkler sunan HDR teknolojilerinden yana kullandı ve Microsoft Xbox One S modelini tanıttı.

Sony’nin daha önce ‘Morpheus’ kod adıyla tanıttığı sanal gözlük modeli artık PlayStation VR adıyla satışa çıkmak üzere hazırlandı. Oyun sektöründe yeni bir soluk getirmesi beklenen gözlük, kullanıcıları televizyon ekranından kurtaracak. Sanal gerçeklik gözlüğü olan yeni cihaz, Full HD çözünürlük sunacak. 100 derecelik bir görüş alanına sahip olan PlayStation VR’ın görüntü yenileme hızı ise 120 Hz. Cihaz sadece PlayStation 4 modelleriyle çalışacak. Sony’nin yaptığı açıklamaya göre PlayStation VR’ın ABD satış fiyatı 399 dolar olacak. Kamera ve kontrol kumandası ile PlayStation VR’ı satın almak isteyenler ise 499 dolar ödeyecek. 13 Ekim’de 50 oyun desteğiyle birlikte kullanıcılarla buluşacak PlayStation VR’ın Türkiye’deki satış fiyatı henüz açıklanmadı.

İKİNCİ SÜRÜM

Xbox One’a göre inceliği ve beyaz renkli kasasıyla dikkat çeken Xbox One S’in en büyük özelliği, 4K desteğiyle 4K televizyonlarda çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşatacak olması. Bu da artık oyun sektörüne artık 4K içeriklerin geleceğini gösteriyor. Buna ek olarak HDR’ teknolojisi ve 2 terabyte’lık depolama kapasitesi de yeni konsolun özellikleri arasında. Bunun yanı sıra Netflix ve Amazon Instant Video gibi uygulamalar üzerinden yüksek kalitede seyir de mümkün olacak. Ayrıca Xbox One S’in güç ünitesi de cihazın içinde gelecek. Böylece adaptör karmaşının da ortadan kalması sağlandı. Xbox One S’in başlangıç fiyatı 500 GB kapasiteli model için 299 dolar. Xbox One S’in 2 TB’lik versiyonu ise 399 dolar satış fiyatı ile ön sipariş verilebiliyor. Microsoft’un yeni oyun konsolu ağustos ayında piyasaya çıkacak.


YERLİ ŞİRKET MONSTER DA KATILDI

OYUNCU dizüstü bilgisayarları ve iş istasyonları üreten Monster Notebook, E3 fuarına katılan şirketlerden oldu. Şirketin Genel Müdürü İlhan Yılmaz, “Uzun vadeli bir strateji izliyoruz. Amacımız Türkiye’den bir dünya markası çıkarmak ve bu amaç doğrultusunda 2016 senesini Monster’ın çeşitli fuarlar ve etkinlikler ile yurtdışında kendini gösterdiği ve büyüdüğü bir sene olarak planladık. Bu plan çerçevesinde çok yakında Kıbrıs mağazamızın açılışını duyuracağız. Ayrıca yıl içinde uluslararası ölçekte başka etkinliklere de katılacağız” dedi.