Son yılların en büyük girişimcisi olarak gösterilen Tesla ile SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan milyar dolarlık dev uzay yatırımı! Elektrikli otomobil Tesla ve roket üreten SpaceX'in patronu Elon Musk, bu kez tüm dünyaya ucuz internet sağlamak istiyor.
 
Mars'a yolcu göndermek gibi ilginç girişimlere önderlik eden Musk, uzaya dünyanın en küçük uydu filosunu kurmak için koları sıvadı. CNET'ten Tim Stevens'ın haberine göre, Elon Musk uzaya her birinin ağırlığı  114 kilogramdan az tam 700 adet ufak uydu göndermeyi planlıyor. Musk bu sıradışı projede Google'un eski tepe yöneticilerinden Greg Wyler ile birlikte çalışıyor. SpaceX 2002 yılında ABD'nin Kalifornia eyaletinde kuruldu. Kurulduğundan beri önemli çalışmalarıyla ABD'nin lider özel uzay şirketlerinden birisi konumunda.   
 
Eğer Musk bu projenin altından başarıyla çıkarsa dünyanın şu andaki en büyük uydu firması İridium Communications'dan tam 10 kat daha büyük uydu filosuna sahip olacak. Musk, bu uydu filosuyla dünyaya ucuz internet ve haberleşme ağı kurmayı planlıyor. Wyler ve Musk bu dev proje için gerekli 1 milar doları temin için uydu ABD'deki uydu sektöründe yer alan şirketlerle ortaklık arayışına girdi. İkili Florida ve Colorado'daki uydu üreten firmalarla temasa geçti.
 
Şimdilik proje ile ilgili resmi bir açıklama yok ve başlangıç olarak bir milyar dolar yatırım gerekiyor. Ayrıca devlet kurumlarından da farklı onayların alınması gerekli.
 
Musk gibi Google ve Facebook da tüm dünyaya ucuz internet sağlama projeleri yürütüyor. Bu sayede internet alemine her geçen gün daha fazla insan katılacak ve internet bağlantılı gelirlerde de paralel olarak artışlar yaşanacak.