Turkcell Kurumsal İletişim'de 7 yıldır farklı kademelerde görev alan Engin Gedik, kurumla yollarını ayırıyor. Bu süre zarfında pek çok başarılı işe imza atan ve son iki yıldır Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini yürüten Engin Gedik’in iş hayatında farklı fırsatlara odaklanmak için görevinden ayrıldığı öğrenildi. Yapılan açıklamada; "Turkcell'de ortaya koyduğu başarılı performans için Engin Gedik'i tebrik eder, kariyer yolculuğunda başarılar dileriz" denildi.

Engin Gedik. Filiz Karagül Tüzün'den boşalan Kurumsal İletişim Direktörlüğü'ne 1 Ekim 2015’te atanmış, atama haberini Türkiye ilk teknolojigundem.com’dan okumuştu.

SEKTÖRÜN BAŞARILI İSMİ

Engin Gedik, 19 yıldır teknoloji sektöründe önemli pozisyonlarda çalıştı. PC World, BYTE, Macworld, CIO gibi teknoloji dünyasının öncü yayınlarının hem basılı hem dijital edisyonlarının yöneticiliğini yaptı. Türkiye'nin ilk online ekonomi TV'sini kurdu. Dünya Gazetesi'nde uzun yıllar teknoloji konusunda köşe yazarlığı yaptı. 
Turkcell Grup şirketlerinin tüm medya ve basın ilişkilerinin yanı sıra sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk, STK ilişkileri ve dijital iletişim konularının yönetimini üstlenen Gedik’in sorumluluk alanı, şirketin yurt içi operasyonlarının yanı sıra Ukrayna, Belarus ve KKTC’deki operasyonların kurumsal iletişim ve itibar yönetimini de kapsıyordu.



ENGİN GEDİK HAKKINDA

Engin Gedik, 2000 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Maltepe Üniversitesi'nde MBA Yüksek Lisans eğitimini tamamlandı. 
Çalışma hayatına 1996 yılında Macworld Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak başladı. Ardından www.pcworld.com.tr ve www.macworld.com.tr sitelerinin yöneticiliğini yapan Gedik, 1998 yılında Dünya Gazetesi'ne katılarak hem köşe yazarlığı hem de teknoloji editörlüğü görevlerinde bulundu.
2005 yılında Dünya Şirketler Grubu'nun Teknoloji Yayınları Direktörlüğü görevine getirilen Engin Gedik, PC World, BYTE, CIO, IT PRO gibi teknoloji dünyasının öncü yayınlarının basılı ve dijital versiyonlarının yöneticiliğini yaptı.
Gedik, Turkcell Ailesi'ne 2010 yılında Corporate Affiars/ Corporate Communications / Digital Communications Manager olarak katıldı.