Facebook ve Dünya Yahudi Kongresi (WJC), bu konuda işbirliğini 12 dili de içerecek şekilde genişletti.

Ocak ayından itibaren, Holokost veya Holokost inkarı hakkında bilgi almak için İngilizce arama yapan kişilere, soykırım hakkında temel gerçekleri ve hayatta kalanların tanıklıklarını sağlayan web site AboutHolocaust.org’u ziyaret etmeleri istenmişti.

Söz konusu site, Dünya Yahudi Kongresi ve Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından oluşturuldu.

Facebook, Perşembe gününden itibaren site kullanıcılara Arapça, Fransızca, Lehçe, Rusça, İspanyolca, Portekizce, Farsça ve Almanca dahil olmak üzere 12 dilde bilgi sağladı.

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder, konuya ilişkin açıklamasında, “Holokost’un inkarı, çarpıtılması ve onunla ilgili komplo teorilerinin yayılması, beyaz üstünlükçüler, neo-Naziler ve diğer aşırı güçler tarafından anti-semitik nefretin kışkırtılmasında odak noktaları haline geldi” dedi.

Lauder ayrıca, “Dünya Yahudi Kongresi, 7,2 milyar kullanıcının Holokost hakkında doğru ve kapsamlı bilgilere erişmesini sağlanmasında UNESCO ve Facebook ile birlikte çalıştığı için derinden müteşekkir” diye konuştu.

Facebook, Kaliforniya’da kendi şehrini kurmayı planlıyor

 

Almanya'dan 'Facebook' hesabı kapatma talebi

 

Facebook’un piyasa değeri 1 trilyon doları geçti