Galaxy Note 7, üzerinde bulunan özel sensör ile iris tabakası olarak bilinen gözlerdeki renkli kısmı tarıyor. 25 cm ile 35 cm arasında çalışan bu sensör, karanlık ortamlarda bile tarama gerçekleştirebiliyor. Parmak izine göre ise en az 200 kat daha güvenilir olan bu teknoloji, ekran kilidi, mobil cüzdan veya kişiye özel içerikleri koruyor.

90 DERECE KAVİS

5.7 inçlik Super AMOLED ekranıyla geleneğini sürdüren Samsung’un yeni akıllı telefonu özellikle tasarım konusunda iddiasını arttırmış durumda. Ekrandaki kavisin 90 dereceye kadar çıktığı modelde, kasa ile uyum pürüzsüz bir hale getirilmiş. Böylece kullanıcılara sunulan ergonomi bir adım daha ileri taşınmış. Galaxy Note 7’nin öne çıkan diğer bir özelliği ise kamerada. 12 megapiksel çözünürlüğünde ve diyafram değeri f/1.7 olan 26 mm’lik lense sahip olan bu kamerada ‘Yüksek Dinamik Aralığı’ (HDR) video seçeneğini bulunuyor. Çekimlerinde koyu ve açık alanlar arasında dengeleme yapılarak kullanıcılara daha kaliteli video sonuçları sunuluyor. Cihazın ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüğünde. Note 7’nin diğer donanım özelliklerinde ise Exynos 8890 işlemci 4 GB RAM yer alıyor. 3500 mAh kapasitede bir bataryaya sahip olan cihazdaki şarj girişi artık ‘USB-C’. Daha hızlı veri aktarmı ve şarj etme imkanı sunan ‘USB-C’ ile Note 7, 1.5 saatte şarj olabiliyor. Galaxy Note 7, 12 Ağustos’ta satışa sunulacak. Türkiye’deki satış fiyatı ise henüz belli değil.

SUALTINDA NOT ALDIRIYOR

NOTE serisi denilince ilk akla gelen ürün ise dijital kalem S-Pen. ‘IP68’ sertifikası ile su geçirmez özelliğine sahip olan Note 7’deki S-Pen de su geçirmiyor. Böylece yağmurlu havalarda bile dijital kalem kullanılabiliyor. Galaxy Note 7 ile baştan aşağıya yenilenen S-Pen’e ‘çeviri’ özelliği de eklendi. S-Pen kalemi kullanırken, herhangi bir sözcüğün üzerine gelindiğinde farklı dillerdeki çevirisi yapılacak.

Samsung’un Galaxy Note serisindeki bir önceki modeli Note 5 idi. Şirket Note 6 modelini atlayarak direkt olarak Note 7 modelini tanıttı. Bunun sebebi ise şirketin diğer bir amiral gemisi modeli olan Galaxy S7 serisi ile aynı rakamda tutma isteği olarak gösteriliyor.