2016 yılında tanıtılan Galaxy Note 7, yaklaşık 2.5 milyon cihazın çağrılmasına ve sonunda tamamen iptal edilmesine neden olan Samsung için büyük bir felaketti. Birçoğu, patlamalardan dolayı kötü bir üne sahip olduğu için şirketin, "Note" markasını sonlandırarak yeni bir şey ortaya koyması gerektiğine inanıyordu.

Bugün sızdırılmış fotoğraflar doğruysa, Note serisinin ölü olmaktan uzak olduğu anlaşılıyor. Aşağıda görebileceğiniz gibi, fotoğraf içindeki cihaz, Samsung'un yeni canavarı Galaxy S8 Plus ile aynı ve ekranı neredeyse çerçevesiz. S-Pen ise bu telefonun Samsung'un Note 8 modeli olduğunun ipucu olarak yanında

.

Galaxy S8, MWC 2017‘de ilan edilmedi, ancak 29 Mart’taki Unpacked etkinliğinde ve Nisan ayında satışa sunulması bekleniyor. 

Samsung’un Galaxy S8’de olduğu gibi Not 8’de de aynı tasarım değişikliklerini yapmasını bekleyeceğiz; bu da, parmak izi tarayıcısının arka tarafa hareket ettirilmesi ve home düğmesinin gitmesi ile daha büyük, daha uzun bir ekran göreceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca, her zamanki gibi Galaxy S8’den daha hızlı olmasını bekleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 8 özellikleri ise  Quad-HD + veya hatta 4K SuperAMOLED ekranla gelmesini bekleyeceğiz ve Samsung’un ilk 4K akıllı telefonunu Not 8 de görünecek. Söylentilere göre Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, sırasıyla 5.7 inç ve 6.2 inç ekran boyutlarında olacak.Büyük olasılıkla daha ince görünecek. Note’un geleneksel 5.7in ekranının da 6.2 inç seviyesine çıkması muhtemel.

Ayrıca su geçirmez özellikli ve çift kamera ve adaptif hızlı şarj, hızlı kablosuz şarj ve USB-C desteği ile yüksek kapasiteli (yaklaşık 3500mAh) pil özellikli  gelecek.
Android 7.0 Nougat‘ı piyasaya sürdüğü birkaç ay içinde Android O’ya güncelleme yapacak. Samsung’un her zamanki sensörleri – kalp atış hızı tarayıcı, parmak izi tarayıcı ve iris tarayıcı – hepsi mevcut olacak.Fakat  parmak izi tarayıcısı arkadan taşındı ve home düğmesi tamamen kayboldu