Yeni Android Pie güncellemesi ile birlikte Galaxy S9 Plus kullanıcıları, Samsung Experience 10 arayüzüne de kavuşacak. Bunların haricinde ise yeni güncelleme ile birlikte birçok kullanışlı özellikte kullanıcılara sunulacak. Henüz Galaxy S9kullanıcıları için Android Pie beta süreci başlamamasına rağmen, XDA gibi forumlarda yeni güncellemeye ait olan indirme dosyalarının mevcut olduğunu da belirtelim.

XDA Developers tarafından yayınlanan rapor ile birlikte Galaxy S9 Plus için sunulacak olan önemli bir özellik ortaya çıkartıldı. Rapora göre Galaxy Note 9 ile kullanıcılara sunulan geliştirilmiş Dockless DeX desteğinin aynı şekilde aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere S9 Plus modelinde çalıştığını görmekteyiz. Böylece S9 Plus kullanıcıları da sadece bir dönüştürücü yardımıyla DeX özelliğinden yararlanabilecekler.

Samsung DeX ne işe yarıyor?

Samsung DeX cihazınızı bir PC kasasına dönüştürür ve ona klayve, mouse ve monitör bağlanmasını sağlar. Bu sayede Galaxy S8+, S9 Note 8 ve Note 9’uzu telefon olarak değil, bilgisayar olarak kullanılabilir.

Samsung DeX’e bağlandığında Microsoft Office uygulamaları, Adobe Photoshop, Skype gibi birçok uygulama masaüstüne eş bir performans ile açılabilir. Aynı zamanda sanal Windows kullanarak bu işletim sisteminin avantajlarından kolayca yararlanılabilir.

Akıllı telefonunuzu adeta bilgisayar gibi kullanabileceğiniz bu desteği, Note 9 ile daha da geliştirerek sunan Samsung, kullanıcıların DeX platformu olmadan bu desteği kullanabilmesine olanak sağladı. HDMI bağlantısı USB Type-C’ye çeviren bir dönüştürücü yardımıyla bu özellik Note 9 ile beraber gelen yenilikler yer alıyordu.

Şimdi ise yeni Android Pie ve Samsung Experience 10 ile Galaxy S9 Pluskullanıcılarının da bu özellikten yararlanacağı doğrulanmış oldu. Böylece kullanıcılar Dex Pad‘e sahip olmadan telefonlarını bilgisayara dönüştürebilecekler.

Ayrıca paylaşılan raporda söz konusu özelliğin S9 Plus modelinin haricinde S9 modeline de sunulabileceği iddia ediliyor.(Shiftdelete)