SERAP SÜRMELİ - TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Türkiye’nin ulusal genişbant adımlarına ışık tutacak “Türkiye’nin Dijital Geleceği: Genişbant Vizyonu” raporunun sunumu,  Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel’in ev sahipliğinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Daha önce adı Türk Telekom ve Turkcell ile anılan Doğuş Grubu’nun bu kez de Vodafone ile anılması kulislere bomba gibi düşmüştü. Vodafone yöneticileri de şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştı

HASAN SÜEL: DOĞRU DEĞİL

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Süel, Doğuş Grubu’nun Vodafone’u satın almasıyla ilgili sorusuna karşılık şunları söyledi:
“Öncelikle bizim konuyla ilgili açıklamamız bu yayını yapan kuruluşun ilk sayısında resmi olarak çıkacak. İkincisi, bu gerçeğe dayanmayan, mesnetsiz, bir doğruluğu olmayan bir paylaşım. Dolayısıyla bunu siz basın mensuplarının nezdinde net olarak söyleyeyim. Üçüncüsü, geriye dönüp baktığınızda Vodafone’un 20 milyarlık bir yatırımı olduğunu düşünüyorum. Ve rekabeti ürün hizmetlerindeki çeşitliliği, büyümesini ve pazar payı kazanmasını bu yatırımlarla gerçekleştirdi. Türkiye’nin geleceğine yönelik önümüzde uzun vadeli yatırımlar var. Örnek olarak Vodafone Arena gibi. Bugün burada gelecekten bahsediyoruz. Bugüne kadar kaç tane dedikodu olduysa hepsi asılsız çıktı. Bu haber de asılsız. Bizim bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır diyorum. Bu tür tartışmalara da burada bir son vermek istiyorum."