TEKNOLOJİGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aatmanirbhar Bharat isimli bir geliştirici, Hindistan’ın ilk “gizlilik odaklı” sosyal medyası olabilmek için; Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın tüm işlevselliğini tek bir uygulamada toplayarak Elyments isimli bir sosyal ağ başlattı.

Elements isimli sosyal ağ platformu bin kişiyi aşkın bilgi teknoloji uzmanı tarafından bir araya gelinerek kodlanırken  Hindistan Başkan Yardımcısı Venkaiah Naidu tarafından geçtiğimiz gün tanıtıldı.

Başkan Yardımcısı Venkaiah Naidu; uygulamayı tanıtırken gerçekleştirdiği konuşma sırasında şu sözlere değinerek Hindistan’ın bir yazılım ülkesi olduğuna değindi: “Hindistan bir bilgi teknolojileri güç merkezidir ve bu alanda dünyanın en iyi isimlerinden bazılarına sahibiz. Yetenekli profesyonellerin böylesine büyük bir havuzuyla, gelecekte ortaya çıkacak çok daha fazla yenilik olması gerektiğini hissediyorum.”

Elements tam anlamı ile ihtiyacınız olabilecek her özelliği tek bir uygulamada barındıran bir platform. Facebook’u andıran akışı ile ister uzun uzun yazılar yazabilir, resim ya da video paylaşabilirsiniz.

Chat kısmı ile arkadaşlarınızla görüntülü/sesli ya da yazışmalı bir biçimde sohbet edebilirsiniz. Ayrıca Instagram gibi sahip olduğu Keşfet bölümü ile birçok yeni paylaşıma göz atabilirsiniz.

Elyments ayrıca, zamansız anlar oluşturmanıza ve yayınlamanıza ve çevrenizle paylaşmanıza olanak tanıyan uygulama içi kamera özelliğini de destekler. Uygulama ayrıca dahili filtreler ve AR (Artırılmış Gerçeklik) karakterleri için desteğe sahiptir.