Geçen sene piyasaya çıkan 7X ile büyük bir hayran kitlesi yaratan Honor, belli ki bu başarıyı sürdürmek istiyor.

Önce Çin Telekom Düzenleme Ajansı TEAA raporlarında görülen telefonun daha sonrasında ise ilk görselleri sızdırıldı. Kutu görselinin de yayınlanmasıyla birlikte,8X resmileşmiş diyebiliriz.

Honor 8X özellikleri

TEAA‘da ortaya çıkan raporlara bakılırsa karşımızda devasa ekranlı bir Honor var. Honor 8X tam tamına 7.1 inç büyüklüğünde ve 2244 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip.

Firma bu ekranı  18.7: 9 oranıyla uzun ince bir gövde tasarımına yerleştirmiş. Bu da büyük olan ekranın tek elde kolayca kullanılmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda 8X, Essential Phone‘da ilk olarak görülen küçük bir çentikle karşımıza çıkıyor.

Telefonun yayınlanan kutu görselinin üstünde AI simgesi dikkat çekiyor. Raporlarda da sekiz çekirdekli 1.8 GHz’lik bir işlemci görünüyor. İşlemci konusunda belirsizlik olduğu için yapay zekadan yola çıkarak telefonun Kirin 710işlemcisinin kullanılacağı tahmin ediliyor.

8X‘te 4GB RAM ve 64 GB ROM bulunuyor. Ayrıca microSD desteğiyle bu kapasite 256 GB‘a kadar büyütülebiliyor.

Honor 8X, pil kapasitesi ile de dudakları uçuklatıyor. Telefon 4900 mAh pil kapasitesine sahip. Devasa ekranı beslemek için büyük bir pil bekliyorduk ama Honor bu konuda da beklentileri aşmış görünüyor. 8X birisi 16 ve diğeri 2 Megapiksel olmak üzere iki adet arka kameraya sahip. Ön tarafta ise 8 Megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Paylaşılan fotoğraflarda tüm Huaweicihazlarında olduğu gibi parmak izi sensörü bulunduğu görülüyor.

Ardı ardına yapılan bu sızıntılar ve son olarak gelen kutu görseli telefonun çok yakında karşımıza çıkacağını düşündürüyor. IFA‘nın çok yakın olduğu düşünüldüğünde, Honor‘un bu devasa cihazı teknoloji fuarında tanıtması muhtemel görünüyor.