Huawei yöneticileri, şirketin sadece mobil alanda büyümesini istemiyor. Hem diğer alanlarda hem de mobil alanda daha inovatif ve hızlı büyüyen bir şirket haline gelebilmek için yeni üniversite mezunu ve deneyimli birçok kişiyi işe almayı planlıyor.

ABD tedarikçilerine güveni azalan şirket, gelişme süreçlerindeki planını komple değiştirerek hem inovatiflik açısından hem de üretim süreçleri açısından yeni bir planla karşımıza çıkacak.

Şirket, ABD yaptırımları karşısında araştırma ve geliştirme departmanlarına daha fazla önem vermeye başladı ve bugün çıkan bilgilere göre yaratıcı fikirlere sahip ve alanında kendini geliştirmek için çabalamış yeni mezunlara yıllık 291.000 dolar maaş teklif ediyor.

Ayrıca bugün çıkan bazı sızıntılar şirketin, yapay zeka (AI) ve robotik alanlarında uzmanlaşmış çalışanlarının yıllık 600.000 dolar civarında bir bordro ile işe aldığını da ortaya çıkardı.

Çinli şirket bu yıl Ar-Ge departmanına 30 yetenekli çalışanı daha işe almayı planlıyor. Ayrıca bu işe alım sayısını 2020 yılına kadar 300‘e çıkartmak da hedefleniyor. Çıkan raporlara göre bu ücretler sadece lisans, yüksek lisans gibi üniversite eğitimi görmüş çalışanları değil lise mezunu çalışanları da etkileyecek.