ABD, Huawei için donanımsal tarafta yeni bir sınırlama üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu sınırlamanın kabul edilmesi halinde ilk etkilerini işlemci üretimi üzerinde gerçekleştirebileceği görülüyor. TSMC’nin Huawei için 14 nm işlemci üretimi ABD’nin sınırlaması sonrasında sekteye uğrayabilir.

TSMC Huawei için 14 nm işlemci engeli ile karşı karşıya
Bu yeni sınırlama kapsamında Huawei’ye sağlanacak ürünlerin maksimum yüzde 10 ABD teknolojisi içerebileceği belirtiliyor. Bu sınırlama resmileşirse, TSMC tarafından Huawei’ye 14 nm işlemci sevkiyatı gerçekleştirilemez.

Bunun nedeni ise 14 nm üretim teknolojisinde ABD’ye bağımlılığın yüzde 15 seviyesinde olması. Ancak, 7 nm işlemci üretiminde herhangi bir problem bulunmuyor. Zira bu tarafta ABD’ye bağımlılık yüzde 9 seviyesinde.

TSMC ise bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. ABD’nin henüz böyle bir kararı resmileştirmediğini belirten yetkililer, varsayımlar üzerinden soruları yanıtlamanın doğru olmadığını dile getirdi.

Huawei P20‘de karşımzıa çıkan Kirin 970, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor. P30 Pro modeline güç veren Kirin 980 ise 7 nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor. Yani, Huawei’nin amiral gemileri işlemci tarafında üretim sorunu yaşamayacak.