Huawei Mate 20 serisi güvenlik güncellemesi artık almayacak

Sevilen teknoloji markası Huawei, Mate 20 serisi için artık güvenlik güncellemesi vermeyeceğini duyurdu. Resmi olarak desteğini çeken Huawei, bu noktada eleştiri alacak gibi duruyor. Zira telefonun 2018 yılında tanıtıldığını göz önünde bulundurursak daha yeni 3 yıl geçmiş olacak ve telefon güncelleme almayacağı için güvenlik açıklarına karşı savunmasız kalacak.

Yayımlanan yeni listede bir istisna bulunuyor. Huawei Mate 20 ailesinin ‘X 5G’ modeli yeni güncellemeleri bir süre daha alacak gibi duruyor. Mate 20 serisinin geri kalan üyeleriyse maalesef artık güvenlik güncelleme listesinde yer almayacak. Yeni yayımlanan rapora göre güvenlik desteğinin tam hangi tarihten itibaren sona ereceği bilinmiyor. Yine de serinin kullanıcılarına güvenlik güncellemesi desteğinin bir süre sonra kesileceği hatırlatılıyor.

Hatırlatmak gerekirse Huawei imzalı Mate 20 serisinin 2018 yılında amiral gemisi olarak piyasa sürüldüğünü belirtmeden geçmeyelim. Dönemi için iyi özelliklere sahip olan telefon 40W hızlı şarj desteği, Kirin 980 işlemcisi ve 40 Megapiksel bir ana kameraya sahipti. Kullanıcılarından oldukça iyi geri dönüşler alan telefon serisi, DxOMark tarafından da yüksek bir kamera puanıyla bizleri karşılamıştı.

Temsilci atamayan sosyal medya ağlarına reklam yasağı

 

Gözler Twitter'da!