Geçen yıl  Huawei P20 ilk çıktığında en iyi modellerden bir tanesi olarak görülüyordu, artık bu liderlik Huawei P30 Pro modeline devredilecek. 2019 MWC etkinliğinde Huawei P30 Pro ürününün kullanıcıyla buluşması planlamıştı. Huawei bu buluşmayı Mart ayına erteledi.

Gelen son görüntülerde P30 Pro'nun arka yüzde dörtlü kamerasının olduğu görülüyor. Ön tarafta ise bir kamera bulunuyor. LED flaş ve 3D ToF özelliği sayesinde daha etkileyici fotoğraflar çekilecek. Bilindiği üzere bu özellik gerçek bir derinlik bilgisi verebiliyor. Arka tarafta bulunacak ToF kamera, ışığın geri dönüşünü hesaplayarak ortamın üç boyutlu fotoğrafını çıkaracak.

Yukarıda yer alan fotoğraf, muhtemel ToF kamera tasarımına sahip. Tüm bu tasarımlar, tamamen tahmin ve gelen sızıntılar üzerine kurulu. Ayrıca bu modelde arka kameraların çözünürlüğü ise 40 MP.  P30 Pro, kamera özelliği ile fotoğraf severlerin ilgi odağı olacak.

P30 Pro ekran özellikleri

WinFuture.de aracılığıyla paylaşılan haberlerde, 6.3 inç boyutlarında kavisli ve şık bir tasarım göze çarpıyor. P30 modelinde olduğu gibi bunda da su damlası çentiği kullanılacak. Huawei, tüm P30 modellerinde kullanıcıyı şık tasarım sayesinde kalbinden vuracak. Ekran çözünürlüğü olarak, 1080x2340 piksel tercih edilecek.

İşlemci özellikleri

Huawei firmasının şu an kullandığı en iyi yongası, Kirin 980 olarak biliniyor. Muhtemelen P30 Pro için de Kirin 980 kullanılacak. 2018 yılında bu yonga, alanında en iyi olarak kabul edildi. Bu sayede daha fazla uygulama, aynı anda ve daha hızlı çalışabiliyor. 

Huawei P30 Pro Genel Özellikleri Neler Olacak ?

Bu model ile ilgili tüm sızıntıları sizler için topladık. İşte Huawei P30 Pro ile ilgili tüm detaylar

Ekran altı parmak izi okuyucu
Kirin 980 işlemci
6.1 AMOLED ekran
8 GB RAM
4000 mAh batarya
128 GB dahili depolama
40 MP ana kamera
LED flaş ve 3D ToF özelliği
P30 Pro fiyatı

P30 Pro ile ilgili genel özelliklere baktıktan sonra hızlı bir şekilde fiyatını inceleyelim. Bu modelin fiyatı konusunda henüz tam bir bilgi yok. Ancak Galaxy S10'dan çok daha fazla yüksek bir miktara satılacağı ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor. P30 Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktıkça sizleri buradan bilgilendirmeye devam edeceğiz.(Teknolojioku)