Teknoloji devlerinden IBM, video akış hizmeti Ustream'i 130 milyon dolar karşılığında satın alarak bulut tabanlı hizmet yelpazesini genişletti.

IBM telekomünikasyon medyası ve eğlence bölümü genel müdürü Steve Canepa'ya göre Ustream, 2019 yılında 105 milyar dolar değerine ulaşma potansiyeline sahip değerli bir hizmet. Canepa, yaptığı açıklamada videoların tüketicilere değer ulaştırmakta büyük rol oynadığının altını çizdi. Bu satın alma sayesinde IBM, geçen sene bir başka video akış hizmeti olan Elemental Technologies'i satın alan Amazon ile rekabet edebilecek.

Yaklaşık 300 çalışanı bulunan Ustream, IBM alında yeni bir video hizmetleri birimi altında bulunacak ve bu birim Braxton Jarratt tarafından yönetilecek. Jarratt, yine IBM tarafından satın alınan bir video firması olan Clearleap'ın CEO'luğunu yapmıştı.

Donanım, yazılım ve hizmet alanlarında gelir kaybı yaşayan IBM, bir süredir bulut bilişim hizmetlerini güçlendirmeye çaba gösteriyor. Firma 2013'te bir başka bulut bilişim hizmeti olan SoftLayer Technologies Inc. için 2 milyar dolar ödemede bulunmuştu.