Sony, yeni tam kare (full frame) sinema kamerasıyla sinemada önemli bir atılım yapmak hedefinde. Dünyanın ilk tam kare sensörüne sahip üst seviye sinema kamerası olacak CineAlta sıradışı görüntü kalitesiyle izleyiciyi büyüleyecek.

Sony tam kare sensörlü CineAlta kamera için hazırlanıyor
Sony’nin geliştirme sürecinde olduğu CineAlta kamerada yer alacak tam kare sensörün, 36 milimetre x 24 milimetre boyutlarında olacağı ifade ediliyor. Henüz ismi tam olarak konmayan CineAlta kamerayla 4K RAW görüntüleri 4:3, 17:9 veya diğer çok sık görmediğimiz görüntü oranlarında çekmek mümkün olacak. Ek olarak Sony, sinema seviyesindeki biçimi için mevcut iş akışınızı değiştirmenizin gerekmeyeceğinin altını çizerken, kameranın varolan ve gelecek CineAlta aksesuarları ile uyumlu olacağını ifade ediyor. Özetle şimdiye kadar tercihini Sony’den yana kullanan film yapımcıları, tam kareye geçmek için kullanmakta oldukları yöntemlerini değiştirmek zorunda kalmayacak.

Yeni tam kare Sony CineAlta kameranın 2018 yılının başlarında geleceği ve diğer üst seviye kameralara göre daha pahalı olacağı belirtiliyor. Tabii ki ürünün pahalı olacak olması bizleri hiç şaşırtmıyor. Gece çekimleri ve yakın çekimlerde harika görüntüler sunabilecek olan kameranın, 4K HDR içerik üretmek isteyen büyük çevrimiçi video servislerinin gözdesi olabileceği düşünülüyor.