Instagram her ne kadar mobil bir uygulama olsa da yine de masaüstü versiyonu da çok fazla kişi tarafından kullanılıyor. Instagram masaüstü direkt mesaj özelliği ile birçok kişi hesaplarında daha çok kontrol sahibi olacak.

Geçen yıl testlerine başlanan bu özellikte artık yolun sonuna gelindi ve kullanıcılar için kullanıma sunuldu. Instagram masaüstü sürümünü kullanan birçok kişi gelen direkt mesajları kontrol etmek istediğinde telefonunu eline alması gerekiyordu. Instagram tarafından oldukça uzun bir süre test edilmiş olan bu özellik nihayet kullanıma açılmış durumda.

Yine de belirtmekte fayda var ki bu özellik şu an her kullanıcı için kullanımda değil. Başka hesaplardan giriş yapıp bu özelliği denediğimizde özellik bazı hesaplarda kullanımdayken bazı kullanıcı hesaplarında aktif değildi.

Bunun yanında bildiğiniz gibi her yeni özellik her kullanıcıya aynı anda ulaşmıyor. Söz konusu özellik de muhtemelen bazı kullanıcılara ulaşmış bazılarına ise ulaşmamış durumda.

Yine bu özelliğe ek olarak sosyal medya içerikleri üreten kişilerin çok işine yarayacak başka özellikler de geliyor. Direkt mesajları kontrol etmenin yanında Instagram masaüstü versiyonu ile diğer etkinliklerinizi de artık düzenleyebileceksiniz.