Uygulama geliştiricisi Jane Manchun Wong, Twitter üzerinden Instagram’ın yeni bir özelliğini paylaştı. Bu kapsamda artık şifrenizi girdiğinizde şifrenin maskesini kaldırma veya metin biçiminde görüntüleme seçeneği ile karşılacaksınız.

Instagram şifre düzenlemesi ile yanlış girmeye son

Sosyal medya devi kısa süre önce beğenileri gizleme atağı ile karşımıza çıkmıştı. Kullanıcılar tarafında çok eleştirenler olduğu gibi bu uygulamayı sevenler de olmuştu. Bu adımlarıyla adından söz ettiren Instagram, sunduğu bu yeni özellik ile karmaşık şifrelere sahip kişiler için kolaylık sağlıyor.

Kullanıcı yeni bir cihazdan giriş yapmaya çalıştığında şifresinin karmaşıklığından dolayı şifreyi yanlış yazabilir ve bu kullanıcı deneyimini düşüren bir durum olarak değerlendiriliyor. Bunu bilen içerik paylaşma platformu, şifrenin maskesini kaldırma özelliği ile yanlış şifre girme olayını ortadan kaldıracak.

Jane Manchun Wong ‘un paylaştığı tweette de görüldüğü gibi şifrenin yanında birçok sitede de  göz simgesi yer alıyor. Bulunan göz simgesi sayesinde, şifreyi ister gizleyebiliyorsunuz ister açıp bakabiliyorsunuz. Bu sayede şifrenizi doğru yazıp yazmadığınızı kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz.