TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aylardır Apple’ın 2020’de iPhone 12 için yeni bir dizayn oluşturacağı tartışılıyordu. Fakat Apple’dan gelen kulis bilgiler iPhone 12’nin iPhone 11’le neredeyse aynı görünüşte olduğu yönünde.

Japon basınında yer alan habere göre iPhone 12’nin metal gövdesi iPhone 11’le neredeyse aynı görünüşte olacak fakat kenarlarında hafif bir eğim olacak. Yine de bu iPhone 12’nin bir önceki modelle aynı biçimde olacağı anlamına gelmiyor. Habere göre iPhone 12 Pro yeni renk seçenekleriyle gelecek. iPhone 12’nin lacivert renk seçeneği olması bekleniyor.

Bu rapor daha önce yayılan söylentilerle çelişiyor. Özellikle de Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun söylediklerinden. Kuo’nun verdiği bilgilere göre 2020 iPhone’un geçmişe dönüş yılı olacak. iPhone 12 iPhone 4 anımsatacak fakat tamamen yeni bir tasarıma sahip olacak. Bu, mevcut iPhone 11 serisinden bildiğimiz kavisli tasarım yerine dik kenarlar anlamına geliyor.

iPhone 12’nin gerçek biçimini görmek için Eylül ayına kadar beklememiz gerekecek. Bununla beraber Apple’ın iPhone 12 tasarımında yenilikçi bir çizgi tutturamaması durumunda büyük tepkilerle karşılaşacağı şimdiden gözüküyor.