TEKNOLOJIGUNDEM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasaya sürülen yeni iPhone'larda her defasında pek çok değişiklik yapan Apple, Eylül ayında üç yeni model tanıtacak. Bu üç modelden ikisi OLED panele sahipken iPhone 9’un ise LCD panele sahip olacağı belirtildi. En merakla beklenen bilgi ise iPhone X tarzında yeni iPhone 9’un fiyatının ne kadar olacağı… Diğer modellere nazaran daha ucuz olması beklenen ürünün, şimdilik 650 dolar gibi bir fiyata sahip olduğu söyleniyor. Ancak ürünün tasarım sorunuyla ile birlikte geldiği gündeme düştü.

Ön taraftan bakıldığında iPhone X ile aynı tasarıma sahip olan iPhone 9, LCD ekranından dolayı kalın çerçevelere sahip olacak.

OLED paneller, ekranın esnetilebilmesine olanak sağladığından Apple, iPhone X ekranının alt kısmını geriye doğru esnetmiş ve ekranın altında bulunan çerçeveden kurtulmuştu. Fakat LCD paneller ekranın esnetilmesine izin vermediğinden Apple’ın iPhone 9 modelinde alt çerçeveden nasıl kurtulacağı merak konusu oldu.

Aslında aralarındaki fark oldukça az, fakat bu tasarım sorunu iPhone 9’un oyuncak gibi gözükeceği söylentilerini ortaya çıkardı. Ancak ne olursa olsun, Apple neredeyse tüm OLED panelli Android telefonlardan daha ince bir tasarımda LCD panele sahip olacak.