Yılın son çeyreğinde iPhone satışlarının yüzde 40’lık bölümünü oluşturarak iPhone 8 modelini unutturması beklenilen iPhone XR’ın satışa sunulmasının üzerinden birkaç gün geçti. Elde edilen ilk satış verileri adeta dudak uçuklatıyor.

iPhone XR satış rakamları: İlk hafta 9 milyon!

Analist Jun Zhang’ın paylaştığı verilere göre, uygun fiyatlı iPhone ilk haftada 9 milyondan fazla sattı. Diğer akıllı telefonlar ile kıyaslandığında oldukça yüksek olan bu rakam, analistin beklentilerinin altında. Zira, Zhang’ın iPhone XR için ilk hafta beklentisi 10 milyon, Kasım ve Aralık ayı beklentisi ise 90 milyon satıştı.

Bu nedenle Zhang, Kasım ve Aralık ayının toplamı için satış beklentisini 90 milyondan 88 milyona düşürdü. Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang’ın Apple için yıl sonu tahmini ise oldukça iyi seviyede.

Yeni iPhone modellerinin yüksek fiyatı ve uygun fiyatlı iPhone’a yeni iPad Pro ve Macbook’un eklenmesiyle Apple’ın yıl sonuna kadar bir rekor gelir elde edeceği belirtiliyor. Bu gelirin 91 milyar doların üzerinde olması bekleniyor.(Shitdelete)