1982 yılında transformatör üretimi amacıyla kurulan ve bugün transformatör, reaktör ve enerji kalitesi gibi çözümlerle Türkiye’de ve dünyada önemli üreticilerin başında gelen Elektra Elektronik, dünya çapında 55 ülkeye ihracat yapıyor. Türk elektronik sanayisinin gerçek anlamda Ar-Ge yapan firmaları arasında ön sıralarda yer alan firma, bugün ürün sattığı 55 ülkede; inşaat, endüstri, raylı sistemler, otomasyon, medikal, askeriye, denizcilik ve benzeri sektörlerin önde gelen firmalarının çözüm ortağı olma konumunda.

Bugün toplam cirosunun yüzde 50’si ihracattan gelen Elektra Elektronik’te bu cironun yaklaşık beşte biri de Çin’e yapılan ihracatla oluşuyor. Elektronik alanında dünyanın önemli üreticileri arasında ön sırada yer alan Çin’e yapılan bu ihracat, Elektra Elektronik’in Ar-Ge gücünün de en önemli göstergesi konumunda. Elektra Elektronik ürünleri halen Çin Demiryolları, Guangzou Atık Su Projesi gibi çok önemli ve büyük projelerde kullanılıyor. Elektra Elektronik’in son ihracatı ise Sırbistan’a oldu. Sırbistan Elektrik İdaresi’nin satın aldığı orta gerilim reaktörleri ile Elektra Elektronik ürünleri kullanan ülke sayısı dünyada 55’e ulaştı.

Elektra Genel Müdürü Armağan Şakar, şirketin gücünün Ar-Ge ve yenilikçilikten geldiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Elektra Elektronik bugün çözümlerin tasarımını ve üretimini kendi insan kaynaklarıyla gerçekleştiriyor. Firmamız senelerin getirdiği bilgi birikimi ve tecrübesiyle Türkiye’nin gerçek anlamda Ar-Ge yapan firmaları arasında da ön sıralarda yer alıyor. 2018, Elektra Elektronik için çok önemli ve başarılı bir yıl olacak. Sırbistan’a yaptığımız ihracat ile ürün sattığımız ülke sayısını 55’e yükselttik. Diğer yandan bu yıl Kanada’dan ilk siparişimizi alarak Kuzey Amerika’ya ihracatımızı başlattık. 2018 yılı içinde toplam ihracatımızın geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 oranında artış göstermesini bekliyoruz”.