AnTuTu yaptığı analize göre en çok sahte telefon üretilen markayı ortaya çıkardı. Verilere göre sonuçların klonlanmış cihazlardan geldiği kanıtlandı. Bilindiği üzere Çin, bu konuda en popüler ülke konumunda yer alıyor.

Ülkede üretilen klonlanmış cihazın bir sınırı yok gibi görünüyor. Bunun üzerine AnTuTu bir rapor hazırladı. Yaptığı testlere göre Ocak ayından Aralık ayına kadar süren tüm cihazları tarandı ve test edilen tüm telefonların %2.64‘ünün klonlar veya sahte ürünler olduğu sonucuna vardı.

En çok klonu olan marka Samsung oldu!

Ortaya çıkan sonuçlarda en fazla klonu üretilen marka Samsung oldu. Şirketin cihazları sahte üretilmeye fazlaca müsait olunca sahte cihaz üreticileri bu fırsatı kaçırmıyorlar. Verilerde yer alan bilgilere göre sahte telefonların %36.23’ü Galaxy modellerinden biri olarak gözüküyor.

Ayrıca %2.81 oranında Galaxy S7 klonu mevcut durumda. Aynı zamanda Galaxy S7 Edge‘nin Avrupa versiyonu listenin başında yer alıyor. Bunun dışında sahte iPhone cihazlar ise piyasının %7.72’sini elinde tutuyor. Ayrıca paylaşılan görsel ile 2017 yılının en fazla kopyalanan diğer cihazlarıda ortaya çıktı. Bunlar arasında Xiaomi Mi 5 (%1.92), OnePlus 3T (%2.00) gibi cihazlarda yer alıyor.(shiftdelete)