Listede dikkat çeken en önemli ayrıntı ise tamamının Çinli modellerden oluşması. İşte Kasım ayının en iyi telefonları!

Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün kızışırken Çinli modellerin yükselişi ise gözlerden kaçmıyor. Samsung son dönemde biraz daha pasif kalırken Japon Sony ve Tayvanlı HTC gibi markalar ise adından daha az bahsettiriyor.

Söz konusu listede zaten bu durumu kanıtlar cinsten. Kasım ayı içerisinde AnTuTu bünyesinde testler üzerinden oluşturulan listede Android platformunun en güçlü modelleri sıralanıyor.

Listenin üst kısmında Kirin 980 istilası görülürken 1. sırada Huawei Mate 20, 2. sırada Mate 20 X ve 3. sırada Mate 20 Pro bulunuyor. Onların hemen arkasında yine Kirin 980 ile çalışan Honor Magic 2 yer alırken 5. sırada 10 GB RAM ile dikkat çeken oyuncu telefonu Xiaomi Black Shark Helo konumlanmış.

Yine Çinli bir diğer marka olan OnePlus’ın en üst modeli 6T 6. sırada konumlanırken onları ZTE Nubia X, OnePlus 6 ve Xiaomi Mi 8 takip ediyor.

Çinlilerin ve Kirin 980’in ele geçirdiği listenin yakın zamanda değişmesi bekleniyor. Zira Qualcomm Snapdragon 855 ile Samsung ise Exynos 9820 ile sağlam adımlarla piyasaya girmeye hazırlanıyor.(Shiftdelete)