Uzay teknolojileri hakkında çalışmalar yapan SpaceX ile elektrikli otomobiller üreten Tesla firmalarının CEO’su Elon Musk, yeni nesil insanlı uzay aracı Dragon V2′yi tanıttı. 
Geçtiğimiz nisan ayında, Elon Musk’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo gemileri gönderen uzay firması SpaceX, Falcon Heavy adlı roketini uzaya göndermek için NASA’dan fırlatma rampası kiraladı. Şimdi ise uzay seyahatlerinde maliyeti düşüreceği iddia edilen uzay aracı Dragon V2, Elon Musk tarafından tanıtıldı.



Yeni nesil uzay aracı, helikopter gibi yeryüzünde istenilen bir noktaya başarılı ve hassas bir şekilde iniş yapabiliyor. Dragon V2, insanları uzaya götürüp geri getirebilen dünyanın ilk ticari uzay aracı olarak tanıtıldı. Araç yedi astronotu uzaya götürüp, geri getirebilecek kapasiteye sahip.
Tekrardan kullanılabilir bir yapıda olan kapsül, ekonomik açıdan da avantajlar sağlıyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın katkılarıyla geliştirilen uzay aracının uzunluğu, yaklaşık 4,5 metre. İç tasarımı ise geleneksel uzay gemilerine nazaran, oldukça sade bir tasarıma sahip.

video##792##player

Dragon V2′nin aynı zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot götürme maliyetini düşüreceği de belirtildi. ABD, bunun için Rusya’ya astronot başı 71 milyon dolar para ödüyor. Dragon V2′nin ise bu maliyeti 20 milyon dolara düşüreceği ifade ediliyor. Dragon V2′nin ilk uçuşunun ABD’deki Kennedy Uzay Merkezi’den Falcon adlı roket ile 2016′da yapılacağı belirtiliyor.