Twitter CEO’su Jack Dorsey ‘in dünyanın ilk Tweet’ini paylaşmasından on beş yıl sonra, mesaj NFT olarak 2.9 milyon dolara satıldı. Dünyanın ilk Tweet’ini alan, blockchain şirketi Bridge Oracle‘ın CEO’su Sina Estavi‘den oldu. Hatırlayacağınız üzere Dorsey, bu ayın başlarında Valuables‘ta (değerli eşyaların satıldığı yer) ilk Tweet’ini açık artırmada satacağını duyurdu.

Bu duyurunun ardından açık artırmaya dair birçok teklif alan CEO, uygun teklifi kabul ettikten sonra elde edilen geliri “Directly Africa Response fund“a bağışladı. Dorsey Pazartesi günü, koronavirüs pandemisinden etkilenen insanlara yardım eden örgüte 50 BTC bağışladığını doğruladı.

Dorsey parayı hayır kurumuna bağışladı
Valuables’ın web sitesinde açıkladığı gibi, bir Tweet’e “sahip olmak” satın alanın Twitter’daki durumunu değiştirmez. Bunun yerine en iyi teklif vererek satın alan kişi, “yaratıcı tarafından imzalandığı ve doğrulandığı için benzersiz bir tweet dijital sertifikasına” sahip olur.

Satış, son aylarda sanat ve kripto para birimi topluluğunda dalga yaratan mevcut NFT çılgınlığının son yüksek örneği olarak değerlendiriliyor. NFT’ler veya değiştirilemeyen belirteçler, bir dijital varlığı kalıcı olarak kripto ile doğrulanmış bir jetona bağlayan kripto para biriminin yan ürünü olarak belirtiliyor.

Bu durumda satılan Jack Dorsey ‘in ilk Tweet’i yine de internetteki herkes tarafından özgürce paylaşılabilir, görüntülenebilir ve kopyalanabilir. Ancak yalnızca Estavi orijinal “imzalı” sürüme sahip olabilecek.

Resmi ağızdan açıklama geldi: Twitter temsilci atayacak

 

Twitter’ın yeni özelliği ücretlinin mi olacak?

 

Ünlü Twitch yayıncısı istismardan banlandı