Diğer canlı yayın uygulamalarına göre Twitch son derece katı hizmet şartları ile dikkat çekiyor. Fakat platformun bu tavrı kimi zaman da “tehlike potansiyeli bulunan” yayıncıları engelleme konusunda büyük fayda sağlıyor. Sert suçlamalarla karşı karşıya olan Gross Gore, hizmet şartlarını ihlal ettiği için platformdan uzaklaştırıldı. Şimdilik resmi olarak Twitch’ten konuya ilişkin bir açıklama gelmese de Gore’un takipçileri, bunun nedenini tahmin etmekte pek zorlanmıyor.

Popüler Twitch yayıncısı Gross Gore (Ali Larsen) cinsel taciz iddiaları sebebiyle platformdan banlandı. Genç streamer yalnızca kısıtlanmakla kalmadı, aynı zamanda şirketle olan ortaklık statüsünü de kaybetti.

Gross Gore neden Twitch’ten banlandı?
Gross Gore aleyhinde yapılan kimi iddialar Twitch’in yasaklama kararı hakkında bizlere oldukça sağlam ipuçları veriyor. Yıllar boyunca hesabı defalarca kez askıya alınan 28 yaşındaki yayıncı, geçen haftadan bu yana sosyal medyada tepki topluyor. Cuma günü yayıncıya karşı başlayan protestolar, onun geçmişte işlediği çirkin suçlarını gün yüzüne çıkarıyor.

İddialar arasında on yıl önce Gross’un reşit olmayan bir kızı sözlü taciz ettiği, bir başka genç kızla birlikte olduğuna değiniliyor. Olaylar yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Yasaklı yayıncı TwitchCon sırasında bir hayranını tacizle suçlanırken; bunun gibi neredeyse bir düzine suçlama artık geniş çevrelerce yankı uyandırmış durumda. Hatta bu iddiaların bazılarında kanıt videoları dahi bulunduğu söyleniyor.

“Bugün o insan değilim” dedi, suçlamaları üstlendi
İddialara cevap olarak Gross Gore bir YouTube videosu yayınladı. Kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamalarından bazılarının yanlış olduğunu veya bağlamından çıkarıldığını söyledi. Yaptığı utanç verici eylemlerden ötürü özür dileyen eski Twitch fenomeni, “Geçmişimde bazı iğrenç şeyler var. Size bugün, o insan olmadığıma söz verebilirim. Geriye bakıyorum, utanıyorum ve çok pişman oluyorum,” dedi.

Dolayısıyla her ne kadar yaptığı açıklamalarla çekiliş bir ifade kullansa da Ali “Gross” Larsen suçlamaları kabul etti. Tüm bunların üzerine Twitch gereken müdahaleyi yaptı ve onu yasakladı. Partnerlik anlaşmasını ise feshetti. Bu da muhtemelen Gross’un platforma bir daha geri dönemeyeceğini işaret ediyor. Fakat şirket, banlanan yayıncının yasaklama süresi ve nedenine ilişkin sessiz kalmaya devam ediyor

Twitch’ten telif sıkıntılarına karşı yeni sistem

 

Twitch yayıncısı uyuyarak 34 bin TL kazandı