Apple, Mac Pro bilgisayarlarının geleceği ile ilgili açıklamanın ardından diğer Mac bilgisayarlarıyla ilgili de detaylar paylaşmış durumda. Şirket, birçok kullanıcının gelebileceği düşündüğü bazı özelliklerin Mac bilgisayarlarda olup olmayacağı konusunda kafalardaki soru işaretlerini sildi.

Birçok kullanıcı dokunmatik ekranlı Mac bilgisayarların hayalini kurarken, maalesef Apple böyle bir niyetlerinin olmadığı vurgulayarak bekleyenleri üzmüş durumda. Ek olarak şirket, Intel yerine ARM tabanlı çipler kullanmayı da düşünmediklerini ifade ediyor.

Şirket, ARM işlemcilerin iPhone ve iPad cihazlar ile kısıtlı kalacağını ancak bu çiplerin destek işlemcileri olarak görev alabileceğini söylüyor. Hatta bu konudaki ilk kullanım, yeni MacBook Pro’larda yer alan Touch Bar özelliğinin T1 işlemcisinde gerçekleşti.

Apple Pazarlama Müdürü Phil Schiller, Microsoft’un Surface Studio modelindeki gibi Mac bilgisayarlarda dokunmatik ekranlara yer verilmesi konusunda net bir “Hayır” cevabı vermekte. Şirket, Mac Pro kullanıcılarının böyle bir ihtiyacı olmadığını düşündükleri gibi iMac ve MacBook’larda da aynı görüşte. Apple daha önce Kasım ayında da dokunmatik ekranlı Mac denemeleri yaptıklarını ancak bunun kesinlikle doğru bir şey olmadığına karar verdikleri konusunda açıklama yapmıştı. Hatta Schiller bu konuda “absürt” ifadesini bile kullanmıştı. Apple Tasarım Müdürü Jony Ive da bu şekilde bir Mac bilgisayarda, çoklu-dokunmanın yararlı ve uygun bir uygulaması olmayacağını söylemişti.

shiftdelete.net'in haberine göre şimdilik dokunmatik ekranlı veya ARM tabanlı Mac detaylarını bir şekilde taşıyan tek modelin MacBook Pro olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım Apple ilerde fikirlerini değiştirecek mi?