Bakın Elon Musk bundan 4 yıl önce hayallerini nasıl sıralamış:

“BU BENİ HEYECANLANDIRIYOR”

“Bizi ilk zorlayacak iş, oraya gitmek olacak. SpaceX olarak bu konuda çok çalışıyoruz. Mars’a ne kadar daha çok insan ve kargo taşıyabiliriz, onu tartışıyoruz.”

“Fizik ve ekonomik konularında ilerleme sağladık. Ancak tasarımla ilgili soru işaretleri var. Mars’a transferi halledersek tüm bu konuları birleştirecek olmak beni heyecanlandırıyor. Mars’taki insanlara, örneğin Kalifoniya’ya giden tren hizmetleri gibi çalışmalar sunacağız.”

İLGİNÇ ÇIKIŞ: “BİRİNİN YAPMASI GEREKİYORDU”
“Sunacağımız imkanlar, fırsatlar aklınıza gelecek her konuyu içeriyor. Hatta Mars’ta açılacak ilk İtalyan restoranı konusu gibi… Birinin bunu yapması gerekiyor. Çok havalı bir şey olur. Tarihi yeniden yazmakla ilgili bir şey bu.”

“Oraya bir gidelim. İnanın çok heyecanlı işler başaracağız oralarda. Mars’ın insanların yaşaması için iyi bir yer olduğunu söylemiştim. İlk giden insanlar cam kubbelerde yaşayacaklar. Sonra Mars’ı Dünya gibi yaşanabilir bir yer yapacağız. Şu an tahmin etmesi bile zor olan heyecanlı konular olacak… SpaceX olarak biz oraya nasıl gideceğimizi çalışıyoruz. Gerisinin önemi yok. Bir gidelim… Yapılacak çok şey vardır.”

GÜZEL SORU: MARS’I KİM NASIL YÖNETECEK?
Elon Musk “Mars nasıl yönetilecek?” sorusuna da ilginç şu yanıtı veriyor: “Mars’ın yönetimi Marslıların konusu olacak, Dünyalıların değil. Ama bence demokrasi ile yönetileceklerdir. Amerika Birleşik Devletleri ilk kurulduğunda direkt bir demokrasiye geçiş olmamıştı. Bir mektup göndermek bile haftalar sürüyordu.”