Türkiye gündeminin üst sırasında yer alan yeni internet düzenlemesi, bugün TBMM’de parti gurup toplantılarında konuşuldu.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan'a internet düzenlemesi üzerinden yüklendi. AK Parti gurup toplantısında ise Başbakan Erdoğan yeni internet yasasını savundu.
İşte iki liderin Mecliste internet yasası hakkındaki sözleri
 
BAHÇELİ “ VESAYET DÜZENLEMESİ”
 
MHP Lider Devlet Bahçeli yeni düzenleme ile internetin mahkeme kararına gerek kalmadan denetim altına alınacağını vurguladığı konuşmasında:
 
“ Hükümet, mahkeme kararı aranmaksızın doğrudan doğruya internete erişimin engellenmesi yetkisini almıştır. Eğer düzenleme Çankaya Köşkü’nden onay görürse Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı internet üzerinde vesayet kuracaktır. İnternet erişimini baskı altına alan, sanal medyaya kelepçe vuran bu çağdışı kararın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Elbette internet yoluyla işlenen suçların, yapılan hakaretlerin önüne geçmek önemli ve zorunlu bir ihtiyaçtır.
Ne var ki izlenen yöntem arızalı ve kusurludur.
Yasaların amacı, özgürlüğü kısmak veya kaldırmak değil, korumak ve genişletmek olmalıdır. Şayet kişi hak ve hürriyetleri güvencede değilse demokrasinin bırakınız yaşamasını isminden dahi bahsetmek imkansızdır. Kamuoyu internete getirilen sansüre karşı ortak bir tepkide buluşmuş ve toplumun her kesimi bu yasakçı uygulamayı reddetmiştir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı’nın kararı
 
Köşkün onay aşamasında olan yasa için Cumhurbaşkanı’na seslenen Devlet Bahçeli
“ Ümit ederim ki Başbakan’ın tahammül edemediği, haberlerinin verilmesine çok kızdığı Sayın Cumhurbaşkanı taleplere duyarsız kalmaz, milletimizin beklentisinin hilafına hareket etmez” diyerek yasanın onaylanmamasını istedi.
 
ERDOĞAN “İNTERNET DÜZENLEMESİNE NEDEN DESTEK VERMİYORSUNUZ”
 
MHP’nin gurup toplantısının ardından AK Parti gurup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan ise internet düzenlemesini savunurken şu açıklamalarda bulundu:
 
“ Sen iş adamı mısın, şunu şunu yap, yapmadığın takdirde arkadan bu geliyor. Sıkıysa yapma. Çünkü kendilerine güveni yok. Şimdi CHP, MHP çıkıyor gereğini yap diyor. O zaman soruyorum HSYK ile ilgili düzenlemeye neden yanaşmadınız. HSYK yasası ile ilgili neden o kadar gürültü kopardınız? İnternetle ilgili yaptığımız düzenlemeye neden destek vermiyorsunuz? İnternet yasası işte bu. Bu dinlemeleri izlemeleri bütün bunları çökertmeye yöneliktir.
 
SİZİ NEYLE TEHDİT EDİYORLAR AÇIKLAYIN
 
Niçin yanında yer almıyorsunuz? Neden uzakta duruyorsunuz? Önce bunu bir açıklayın. Sizi kimin tehdit ettiğini, neyle tehdit ettiğini açıklayın.
 
CHP VE MHP'NİN KASETİ MEDYAYA DÜŞTÜĞÜ ANDA BUNU KALDIRAN BİZ OLDUK
 
Kasetlerle siyasetin dizayn edilmesinin önüne geçiyoruz. Dün kasetler yoluyla CHP dizayn edildi. CHP’nin genel başkanı hakkında, anayasa çalışmaları yaparken bu sosyal medyaya düştüğü andan bunu ortadan kaldıran biz olduk yahu. Hemen süratle bunu engelledik yahu. Benim CHP’li kardeşlerim buun farkında değiller mi yahu. Bütün Türkiye bunu izleyebilirdi, aynı şekilde CHP’nin genel başkan yardımcısının yine bu şekilde düşmedi mi? Kim engelledi ya? Biz engelledik. Aynı şekilde MHP’nin grup başkanvekilleri bu şekilde düşmedi mi? Siyasi hayatları bitti. Kimler paralel yapı. Kim durdurdu, biz durdurduk ya.
 
AK PARTİ KASETLER YOLUYLA YIPRATILMAK İSTENİYOR
 
AK Parti kasetler yoluyla yıpratılmak isteniyor. Eğer buna boyun eğersek milletin emanetine hıyanet etmiş oluruz. Biz internet düzenlemesiyle kişilik haklarını mahremiyetin gizliliğini koruma altına alıyoruz. Bir ses kaydının engellenmesi 5 günü alıyordu arkadaşlar.
 
KİMSE FİŞLENMEYECEK, İNTERNETTEKİ VERİLERİ DEPOLANMAYACAK
 
Şimdi yapılan ne? Biz diyoruz ki hemen buna TİB buna müdahale eder, mahkeme kararı verinceye kadar, kişilik hakları zaten zedeleniyor, itibar suikastı yapılıyordu. İşte burada TİB şikayetleri anında değerlendirecek, erişimi engelleyecek ve ardından mahkeme kararını bekleyecek. Hiç kimse fişlenmeyecek. İnternetteki verileri depolanmayacak. Özgürlüğü ihlal edilmeyecek. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de geniş bant internet abonesi sayısı 20 bindi. Şu anda ne? 34 milyonu aştı ya. 20 bin nerede 34 milyon nerede. internete karşı olan iktidar böyle bir imkanı hazırlar mı?
 
SİBER ZORBALIK
 
Bize kimse bu konuda ders veremez. Bu işi yapan biziz. Yatırımları yapan biziz. Şu ana kadar çocuklarımıza 63 bin adet tablet dağıttık. Önümüzdeki haftalarda 600 bin tablet dağıtıyoruz. 1 ay içinde 675 bin tablet bilgisayarı dağıtmış olacağız. Allah aşkına internetin karşısında olsak bunları yapar mıyız? Şu anda sadece Türkiye’de değil, başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere dünyanın hemen her ülkesinde, siber zorbalık adı verilen çok ciddi bir sorun var. İnternette görüntüleri çekilip yayınlanan bundan dolayı intihar edenler, cinayet işleyenler var. Bir çok ülkede internetle ilgili düzenlemeler var. Daha yakın zamanlarda ABD’de biliyorsunuz Twitter üzerinde ABD’yi yerle bir edeceğiz diye şaka yollu mesaj atan iki İrlandalı geceyi cezaevinde geçirdiler, ardından da sınır dışı edildiler. İnternet üzerinden tacize uğrayan çocuklar var. Ahlaksızlığın edepsizliğin fırsat kolladığı bir internet dünyası var. Her ülkede de tedbirler var.
 
KASET SİYASETİNE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ
 
Türkiye’de siber zorbalığın bir türü de işte kaset siyasetidir. Buna karşı mücadele veriyoruz. Özel hayatı mahremiyeti korumanın yanında siyaseti ağır bir tehditten korumaya çalışıyoruz. Aklı olan, vicdanı olan, evde küçük çocuğu olan hiçbir insan bu düzenlemeye karşı çıkmaz, çıkamaz. Hele hele CHP gibi MHP gibi siber zorbalığın acısını çekmiş partiler böyle bir düzenlemenin karşısında duramaz. Duruyorsa orada bir başka tehdit vardır.” Dedi.