Manar Samy isimli kadının sosyal medyada, "dikkat çekmek ve para kazanmak amacıyla 'ahlaksız' videolar paylaştığı" iddia edildi.


Olaya tepki gösteren eski gazeteci Şahira Amin ise Twitter hesabından paylaştığı videoda, "İşte 'ahlaksız video'. Bu videoda ahlaksız hiçbir şey yok" diyerek Samy'nin gözaltına alınmasını tepki gösterdi.

Manar, TikTok hesabından paylaştığı videoda, arka planda sahilin bulunduğu bir ortamda köpeğiyle birlikte pop müzik eşliğinde dans ederken görülüyor.

Manar Samy'nin tutuklanması, Mısır yönetiminin 'ahlaksızlık' iddiasıyla sosyal medyada özellikle de kadınları hedef alan tutuklamalar zincirinin son halkasını oluşturuyor.

Eleştirmenler, gözaltı ve tutuklamaları, 'mısır rejiminin sosyal medyadaki baskısının' bir parçası olarak değerlendiriyor.

Cumartesi günü yine ülkenin tanınmış oryantal dansçılarından (göbek dansçısı) Sama el Masry 'sefahat' ve 'ahlaksızlık' suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemece 3 yıl hapis ve 300 bin Mısır Pound'u (18. 500 dolar) para cezasına çarptırılmıştı.

Kahire'deki Kabahatler Mahkemesi'nde yargılanan 42 yaşındaki Masry'ye 'aile değerlerini ve ilkelerini ihlal etmek' ve 'sosyal medyada hesaplar açıp yöneterek ahlaksızlığı yaymak' suçlamaları yöneltildi.

Masry, nisan ayında, kamu savcısının 'cinsel açıdan müstehcen' olduğunu öne sürdüğü videoları ve fotoğraflarını TikTok dahil sosyal platformlarda yayınladığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Mowada Al-Adham isimli bir başka kadın sosyal medya fenomeni yine Mısır makamlarınca 'aile değerlerini ihlal ettiği' gerekçesiyle mayıs ayında tutuklanmıştı.

Arkadaşı tarafından nasıl tecavüze uğradığını anlatmak için yüzü şişmiş ve yaralı halde yayın yapan bir başka genç kadın Menna, mayıs ayında güvenlik güçlerince aynı sebepten ötürü gözaltına alınmıştı.

Menna, arkadaşı olduğunu belirttiği Mazen İbrahim isimli şahsın kendisine tecavüz ettiğini, telefonunu zorla aldığını, ardından da fotoğraflarını çektiğini ve bu sırada diğer üç kadının da ona yardım ettiğini dile getirmişti.