Dünya çapında birçok cihaz ve platformda hizmet veren dizi, film ve animasyon gibi içeriklerin yer aldığı Netflix, Nintendo'nun ünlü konsolu Wii desteğini sonlandıracağını açıkladı.
Buna göre Netflix, 31 Ocak 2019 tarihinden itibaren Wii cihazları üzerinden kullanılamayacak. Alınan karar çok da mantıksız değil. Çünkü Wii bir dönem çok popüler olsa da artık çok fazla kullanılan bir konsol değil. Sadece yüklü ya da daha önce satın alınmış oyunların oynanabildiği konsol nostaljik bir cihaz haline geldi. 

Netlfix, birçok Xbox, PlayStation gibi oyun konsolları üzerinden kullanılabiliyor. Wii üzerinde de halen kullanılan platform, önümüzdeki yılın ocak ayından itibaren destek vermeyecek. Yani bu tarihten sonra Wii üzerinden Netflix hizmetini kullanamayacaksınız.

Bir dönem çok popüler olan Wii, son yıllarda Nintendo'nun oyun geliştirmemesi nedeniyle eski popülerliliğini kaybetmişti. Bunun yerine Nintendo Switch isimli taşınabilir bir oyun konsolu geliştiren firma, artık bu konsola yatırım yapıyor.

Netflix internetin yüzde 15'ini tüketiyor

 

Netflix'e Avrupa Birliği ayarı

 

Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor